İmam baba, böbrek hastası oğluna hayat verdi

SAKARYA'ın Geyve İlçesi'nde imamlık yapan 49 yaşındaki Niyazi Gümüş, böbrek yetmezliği hastası oğlu 30 yaşındaki Fatih Gümüş'e böbreğini vererek ikinci kez hayat verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmam baba, böbrek hastası oğluna hayat verdi

Pamukova İlçesi'nde 4 ay önce rahatsızlanan 3 yaşında bir erkek çocuk babası Fatih Gümüş'e Pamukova Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 4 ay boyunca Kocaeli Umut Tepe Araştırma Hastanesinde diyaliz makinesine giren Fatih Gümüş'ün önce imdadına babaannesi yetişti. Torununun hayata bağlanması için böbreğini vermek isteyen babannenin dokusu uymayınca aile uygun böbrek için arayış içine girdi. Arayışlar sonunda Geyve İlçesinde İmamlık yapan baba Niyazi Gümüş'un dokularının uyduğu saptandı. Baba Gümüş hiç düşünmeden oğluna böbreğini bağışladı.

'GÖREV BİZE DÜŞÜYORDU, GEREĞİNİ YAPTIK'

Kocaeli Umuttepe Araştırma Hastanesinde böbrek nakli başarı ile gerçekleştirilen Fatih Gümüş yaşama bağlandı. Oğluna ikinci kez hayat veren baba Niyazi Gümüş, tereddüt etmeden herkesin organ bağışı yapması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Görevli olduğum camide öğrencilerim ile derste iken oğlum aradı. Böbrek hastası olduğunu, yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu, üresinin yükseldiğini ve hayati tehlikenin önlenmesi için böbrek naklinin gerekli olduğunu söyledi. Oğlum genç delikanlı, çocuk sahibi. Görev bize düşüyordu. Biz de gereğini yaptık. Bize bayram oldu" diye konuştu.

Babasından nakledilen böbrekle yaşama tutunan Fatih Gümüş de, "Bugün yeniden doğduğum gün. Babamın sayesinde hayata tekrar bağlandım. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Burada onlarca böbrek nakli bekleyen hasta var. Herkes benim kadar şanslı değil" dedi.

FACEBOOK'TA DUYGUSAL TEŞEKKÜR

Fatih Gümüş ayrıca sosyal paylaşım sitesinde şu satırları paylaştı:

"Bugünlere gelmemde emeklerin en kutsalını çeken anneme, bu topluma beni bir Fatih gibi yetiştirme gayretini gösteren, 'adına layık ol evlat' diye bıkmadan usanmadan dile getiren BABAMA, gözlerinde her derdimi unuttuğum, tanıdığım gün yeniden doğduğum, gecelerimde ışığım, sabahlarımda en tatlı tebessümüm DERYA'ma, ilk gülüşünde, ilk baba deyişinde dünyadaki en büyük hediyeyi veren YİĞİT'me, belki de yaşamım boyunca en kötü kararsızlıkları yaşadığım anda yuvamıza katılan, minicik elleriyle elimi tutan, bana güç verip kararlarımı aldıran YİĞİT'ime, sosyal medyada ve birebir hatırlanmanın güzel olduğunu yaşatan siz dostlarıma sonsuz şükran,minnet ve teşekkürlerimle…."

Fatih Gümüş'ün, Kocaeli Umuttepe Araştırma Hastanesinde ameliyat sonrası tedavisi devam ederken, babanın ise Geyve İlçesi'ndeki evinde tedavisi devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber