Ünlü avukata hırsız şoku

AYDIN Barosu eski Başkanı ve Aydın CHP İl eski Başkanı Avukat Tunç Aytur hırsızlık şoku yaşadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ünlü avukata hırsız şoku

7'nci kattaki evden 20 bin lira değerinde beyaz eşyayı çevreden yardım istediği kişilerle indiren 17 yaşındaki R.İ., polis tarafından yakalandı. R.İ.'nin çaldığı eşyaları 300 liraya alıp 3 bin liraya satan spotçu E.Ç. hakkında da işlem yapıldı.

Olay, Kurtuluş Mahallesi 2047 Sokak Numara 1 kat 7'de bulunan dairede geçen salı günü saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Avukat Tunç Aytur ile eşi Kuşadası İlçesi'nde yazlıkta oldukları sırada evlerine hırsız girdiğini öğrendi. Eve gelen Aytur, evde bulunan yaklaşık 20 bin lira değerindeki beyaz eşyanın çalındığını fark etti. Kapıda herhangi bir zorlama izine rastlamayan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kapının anahtarla açıldığını belirledi. Bunun üzerine tekrar Tunç Aytur ile görüşen polis, Aytur'un geçen yıl, evdeki elektrik tesisatını değiştirdiğini ve yapılan tadilatın evde kendisi olmadığı zamanlarda devam etmesi için elektrikçide kalfa olarak çalışan R.İ.'ye anahtar verdiğini öğrendi. Polis, R.İ.'yi çalıştığı işyerinde gözaltına aldı. R.İ. sorguda suçunu itiraf etti.

VATANDAŞLARA TAŞITMIŞ

Polisteki sorgusunda, anahtarın bir kopyasını çıkarttığını itiraf eden R.İ., Tunç Aytur ve eşinin yazlıkta olduğunu öğrendiğinde daha önceden anlaştığı spotçu E.Ç. ile apartman önüne geldiğini, anahtarla eve girdiği için de spotçunun kendisinden şüphelenmediğini söyledi. Evde bulunan iki LCD televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, ütü ve değeri 7 bin lira olduğu belirtilen elektrik süpürgesini çevreden yardım istediği vatandaşlarla spotçu E.Ç.'nin kamyonetine yüklediğini anlatan R.İ., 20 bin TL değerindeki eşyayı spotçuya 300 lira karşılığında sattığını kaydetti.

Spotçu E.Ç.'nin de eşyaları 3 bin lira karşılığında sattığı tespit edildi. Yaşı küçük olan R.İ., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Mahkemeye sevk edilen R.İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Eşyaları satın alan E.Ç. hakkında da yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber