Muşlu çocuklar İstanbul'u gezdi

Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından İstanbul’a götürülen Muşlu çocuklar, Fenerbahçe tesislerini gezdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muşlu çocuklar İstanbul'u gezdi

Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından İstanbul'a götürülen Muşlu çocuklar, Fenerbahçe tesislerini gezdi. Aziz Yıldırım'ın yakın ilgi gösterdiği çocuklar, ayrıca futbolcularla tanışma fırsatı yakaladı.

Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen 'Bende Yüzme Biliyorum 2' projesi kapsamında Muşlu çocuklar İstanbul'a götürüldü. İlk olarak Fenerbahçe tesislerine götürülen çocuklar, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Merçil tarafından karşılandı. Yasemin Merçil ile Yüzme Şubesi Kaptanı Serkan Tutgun'un da eşlik ettiği çocuklar, Fenerbahçe Müzesi ile Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı basın ve soyunma odalarını gezdi. Daha sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la bir araya gelen çocuklar, Başkan Yıldırım'la uzun süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Stadyumda futbol oynama fırsatı yakalayan çocuklar, Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil ile birlikte Maraton Fenerium Mağazası'na geçti. Burada Aziz Yıldırım tarafından kendilerine hediye edilen formaları da alan çocuklar objektiflere poz verdiler.

Projeyle ilgili Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hakkan Kublay ile dernek yöneticilerinden bilgi alan Başkan Yıldırım, kulüp olarak bu tür projelere destek vereceklerini söyledi.

Daha sonra Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne geçen çocuklar, burada antrenmanı izlediler. Çocuklar antrenmanın ardından kendilerine hediye edilen formaları futbolculara imzalattı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Hakkan Kublay ise, proje kapsamında 80 çocuğa yüzme eğitimi verildiğini söyledi. Projenin ikinci ayağı olarak Muşlu çocukları İstanbul'a getirdiklerini ifade eden Kublay; “Projenin gezi ayağında ise, yüzme eğitimine katılan ve burada başarılı olan öğrenciler arasında seçim yapılmıştır. Belirlenen çocuklar, nezaretçi yöneticilerimiz eşliğinde İstanbul'a getirildi” dedi.

Kentte sosyal ve kültürel etkinliklerin az olmasından dolayı böyle bir projeyi hazırladıklarını ifade eden Kublay; “2011 yılında bu projenin ilkini yapmıştık. Projenin başarılı olduğunu görünce bu yıl ikincisini yaptık. Çünkü ilimizde genç nüfus, sosyal ve kültürel etkinlikler ve boş zamanları değerlendirme ortamlarının yetersizliğinden olumsuz yönde etkilenmektedir. İlimiz merkezinde, gelenekselden moderne bir geçiş dönemi yaşamaktadır. Genç insanlar bu geçişin olumsuz etkilerinden yaşlı nesillere göre çok daha fazla etkilenmekte ve kendilerini ifade etmek için uygun araç ve mekanizmalara ihtiyaç duymaktadırlar” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber