Hortumun vurduğu Yayla Köyüne yardımlar devam ediyor

Muş'un Varto Kaymakamlığı, ilçeye bağlı Yayla köyünde hortum nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara yardım eli uzattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hortumun vurduğu Yayla Köyüne yardımlar devam ediyor

Varto'ya bağlı Yayla köyünde meydana gelen hortum nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara yardım eli uzatıldı. İlçe Kaymakamlığı tarafından sağlanan yardımlar sayesinde vatandaşların mağduriyetlerinin karşılandığını belirten kaymakamlık mühendislerinden Yunus Yalçın, herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını söyledi. Toplam 16 evin hasar gördüğünü belirten Yalçın, "Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan hasar gören evlerin tamirinde ve tadilatında kullanılmak üzere 77 bin 750 TL ödenek ayrıldı. Devletimiz sosyal devlet görevini layıkıyla yerine getirmektedir. 16 hasar görmüş ev sahiplerine malzemeler verildi ve daha önce verdiğimiz süre içinde evlerini tamamlamayanlara bir an önce evlerini bitirmeleri için 15 günlük ek süre verdik. İncelemeler sonunda birçok evin malzemeleri verilmiş, evleri zarar görenlerde işlerine başlamışlar. İnşallah 15 gün içinde evlerinde oturmaya başlarlar. Kaymakam Bey bu konuda çok hassas ve duyarlılık gösteriyor, elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ayrıca vakıf aracılığıyla da yardımda bulunmuştur" dedi.

Yayla köyünde evi hortumdan zarar gören Hasan Bingöl ise, kaymakamlık sayesinde yeniden ev yaptıklarını ve verilen desteklerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Çok büyük zorluklar gördüklerini kaydeden Bingöl, "Hortum bizim evlerimizi vurdu. Biz evlerimizi şu an yapıyoruz. Kaymakam Bey hortum vurduktan sonra bize yardım etti. Şu an yardım geliyor. Son 4 aydır çadırda yatıyoruz. 8 nüfusla çadırda yaşıyoruz. Çok zorluklar gördük, ama evimiz çok şükür bitmek üzere. Bize yardım eden herkese teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber