Annesi 'ölü' göründüğü için nüfus kaydı bulunmayan gülay, okula başladı

Adana'da annesinin nüfus kayıtlarında '5 yaşında öldü' göründüğü için kendisinin de kimliği bulunmayan 6 yaşındaki Gülay Ilgaz, 'misafir öğrenci' statüsünde eğitime başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Annesi 'ölü' göründüğü için nüfus kaydı bulunmayan gülay, okula başladı

Anne ve babası erken yaşta evlendiği için doğduğunda dedesinin çocuğu olarak nüfus kaydı yapılan İlknur Akar, 10 yıl önce çalışmak için Sakarya'dan geldiği Adana'da 41 yaşındaki Reşit Cabbar Ilgaz'la evlendi. Nikah işlemleri için nüfus müdürlüğüne gittiğinde, "İlknur Akar, 1991'de 5 yaşında iken eceli ile ölmüş, nüfustan kaydı düşürülmüş" denildi. İlknur Akar, kimliği olmadığı için Reşit Cabbar Ilgaz ile resmi nikah yaptıramadı. Dünyaya getirdiği kızı Gülay'ı da kendisi ölü olarak gözüktüğü için kimlik çıkartamadı. Anne İlknur Akar, okul çağına gelen kızı Gülay'ı oturduğu Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Şehit Erhan Taştimur İlkokulu'na götürdü. Ancak kimliği olmadığı için kaydı yapılamadı.

Gülay'ın dramı haber olunca harekete geçen Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, küçük kızın okul kaydının yapılması için talimat verdi. Anne ile baba, tekrar aynı okula giderek kızları Gülay'ı 'misafir öğrenci' statüsünde kaydettirdi. Dün ilk kez okula giden Gülay Ilgaz'ı annesi ve babası yalnız bırakmadı. Öğretmeni ve arkadaşları ile tanışan küçük kız okula başladığı için mutlu olduğunu belirterek, "Okula başladım, arkadaşlarımla tanıştım. Öğretmenim bize oyunlar oynatıyor, şarkılar öğretiyor. Çok mutluyum" dedi.

Kızını okul kapısından sınıfına uğurlayan İlknur Akar, "Kızım benim gibi cahil kalmayacak. Okuyup, kültürlü, eğitimli bir insan olacak. Haber yapılınca Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıktı. Okul kızımın kaydını yaptı. Forma zorunluluğu olmadığı için kıyafet almadık. Çok mutluyum" diye konuştu.

Seyyar satıcılık ve inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan Reşit Cabbar Ilgaz, Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bir ekibin kendi durumlarıyla ilgilendiğini hem eşine hem de kızına kimlik çıkartılması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber