Hekimhan'a 160 milyon TL'lik maden tesisi kuruldu

Malatya’nın Hekimhan ilçesine 160 milyon TL’lik demir madeni tesisi kuruldu. Bu tesiste yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hekimhan'a 160 milyon TL'lik maden tesisi kuruldu

Malatya'nın Hekimhan ilçesine 160 milyon TL'lik demir madeni tesisi kuruldu. Bu tesiste yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi.

AK Parti Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, beraberindeki partili heyetle birlikte Hekimhan ilçesi ve köylerini ziyaret etti.Beraberindeki heyetle demir madenlerinde çalışmalarını devam ettiren Kolin Madencilik'i ziyaret eden Öz, burada da Veysi Akın Koloğlu tarafından karşılandı ve maden hakkında detaylı bilgiler aldı.Koloğlu, tamamlandığında toplam 160 milyon TL tutarındaki bu yatırım ile diğer yan tesisler de hesap edildiğinde yaklaşık 3 bin kişilik bir istihdam oluşmuş olacağını ifade etti.Milletvekili Öz ise yöre insanına istihdam alanı oluşturan bu yatırımlar için emeği geçen herkese teşekkür etti. Öz, devletin de teşvikleri ile bu tür yatırımların Malatya'ya kazandırılmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.AK Parti Hekimhan İlçe Başkanlığını ziyaret eden Ömer Faruk Öz, hükümet tarafından bölgeye önemli hizmetlerin yapıldığını söyledi. Devam eden çalışmalarla ilgili olarak konuşan Milletvekili Öz, “Devlet Hastanesi inşaatının hızlanması ve bir an önce bitmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Meslek Yüksek Okulu'nun belli bir noktaya gelmesini sağlayan Sungurlu Ailesine de teşekkür etmemiz gerekiyor. İnşaatın kalan kısmı için hükümetimizin 3 milyon TL ödenek çıkartmasını sağladık. Köprülü Mehmet Paşa Cami'inin çevre düzenlemesi ile ilgili bazı bürokratik gecikmeler var. Onları da aşıp en kısa zamanda tamamlanması için takipçisi olacağız” dedi.Öz, hizmetlerin arttırılması için çaba gösterdiklerini vurguladı.TBMM İdare Ömer Faruk Öz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:“İlimizin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla elde edilecek birçok avantaj var. Hekimhan'ımız her yönü ile güzel bir ilçemiz. Özellikle zengin maden yatakları ile büyük bir öneme sahip. Hekimhan'ın gelişmesi ve kalkınması için yapılacak her türlü katkıyı hak eden bir ilçemizdir. 21 Eylül'de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Malatya'ya gelecek inşallah. Tüm Hekimhanlıları Başbakanımızı karşılamaya davet ediyorum.”AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı İhsan Sarıtaş ise şöyle konuştu:“Meslek Yüksek Okulu inşaatı için yeni Devlet Hastanemizin inşaatı için ve Köprülü Mehmet Paşa Cami'inin restorasyonu için gösterdiği çaba ve katkılarından dolayı Sayın Ömer Faruk Öz'e teşekkür ediyorum.”Daha sonra Sarıkız Köyü'nü de ziyaret edip burada vatandaşları dinleyen Ömer Faruk Öz'e İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, İl Genel Mecisi Üyesi Nebi Yiğit, İl Yönetiminden Naci Özer, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı Şefik Şengün de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber