Rektör Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanları ile bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Akademik Kurul toplantısı Fen Fakültesi konferans salonu’nda gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanları ile bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Akademik Kurul toplantısı Fen Fakültesi konferans salonu'nda gerçekleştirildi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı'nın da katıldığı Akademik kurul toplantısı'na Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür ve Müdür Yardımcıları ile tüm okutmanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, 2012-2013 Akademik yılını başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını anlatarak, “2013- 2014 yılımız haftaya iki kat öğrenci sayımızla başlamaktadır. Şu anda hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin en kalabalık hazırlık sınıfı eğitimi veren Üniversitesiyiz. Hedefimiz kaliteli eğitim konusunda ilk sıralarda almak. Bu hususta en büyük görev en başta bizlere düşmektedir. Yeni öğretim yılında yeni binamız ile birlikte dava verimli bir yıl geçireceğimizi düşünüyorum. . Bu sene yenilenen binamızın yanı sıra İngilizce hazırlık eğitiminde de bir takım yenilikler gerçekleştirerek yeni yıla tam kadro hazırlandık. Bize çok iyi imkanlar sağlandı bu imkanlar için de ayrıca başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve yeni atamalarla gelen arkadaşlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

2012-2013 öğretim yılının çok başarılı geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, “Geçen yıl az bir öğretim elemanıyla hazırlık sınıflarında çok başarılı ve çok verimli bir yıl geçirdik. Bu yılda inşallah başarımızı daha da artıracağız. Bu yıl bildiğiniz üzere öğrenci sayımız 31 bine çıktı ve Türkiye'nin en çok hazırlık sınıfı okutan Üniversitesiyiz. Pazartesi günü hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlayacaklar. Elbette bir eğitimci olarak sizler onlara İngilizceyi öğreteceksiniz, fakat her şeyden önce sizlerin onlara birer ağabeyi ve abla olarak yaklaşmanızı temenni ediyorum. İlk dersinizde öğrencilerinizi öyle bir motive edin ki İngilizcenin neden gerekli olduğunu benimseyerek öğrenim hayatlarına başlasınlar. Kendilerine üniversite kapıları açılan gençlerimiz siz akademisyenlerimizin bilgi birikimleriyle belki de bu kapıdan birer lider olarak çıkacaklardır. Hepinizin de bildiği gibi geçen yıl öğrencilerimiz 500'ü aşkın ulusal ve uluslararası bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler gerçekleştirdiler. Özellikle Bilimtey Bilim Kulübümüz bu yıl gerçekleştirmiş oldukları 3.Bilim Günlerinde telekonferans sistemi ile NASA'daki bir Türk Profesör ile bağlantıya geçerek Üniversitemizde konferans verdi. O konferansa bende katıldım ve öğrencilerimizin gerçekleştirmiş oldukları bu başarıyla gurur duydum. Bu gençler gelecekte rektör, yönetim ve akademisyenlere yön çizecek gençler olacaklardır. Bizde öğrencilerimizden ilham alarak bu yıl yeni bir sistem geliştirdik. Öğrencilerimiz gittikleri her konferans, panel, sempozyum gibi etkinliklerde öğrenci kimlik kartlarını konferans salonlarında bulunan kayıt sistemine okutacaklar. Bir dönemde 14 hafta var 14 hafta boyunca bu etkinliklere katılan öğrenciler, Rektörlüğümüze müracaat ettikleri takdirde kendilerine hem katılım sertifikası vereceğiz hem de öğrencimizi Yönetim Kurulu Kararı ile sorumlu oldukları derslerin birinden muaf tutacağız. Bu sistem Türkiye'de sadece ilklerin Üniversitesi olan Karabük Üniversitesi'nde vardır. Üniversite olarak yeniliklere açık olmalısınız aksi taktirde hantallaşıp çağın gerisinde kalarak diğer üniversitelerle rekabet edemezsiniz. Karabük Üniversitesi okutmanları olarak tek bir mücadelemiz var, o da Üniversite öğrencilerimizin en iyi şekilde İngilizceyi öğrenmesidir. Biz bir olduktan sonra 10 bin öğrenciyi değil gerekirse 20 bin öğrenciye en iyi şekilde eğitim verebiliriz. 2013-2014 yılında 70 kişilik dev orduyla 10 bin kişilik minik orduyu sevk ve idare edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek hepinize başarılar dilerim” dedi.

2013-2014 eğitim öğretim yılı Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik kurul toplantısı Fen Fakültesi Akademik yemekhanesinde verilen ikramlarla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber