BTK: 444'lü dolandırıcılık haberleri yalan

BTK, 850 alan kodlu ve 444'le başlayan numaralarla dolandırıcılık yapıldığına dair basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK: 444'lü dolandırıcılık haberleri yalan

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 850 alan kodlu ve 444'le başlayan numaralarla dolandırıcılık yapıldığına dair basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde çeşitli basın organlarında, "850 alan kodlu numaraların güvenli olmadığı ve tespiti zor olduğu için dolandırıcılık amaçlı işlerde kullanıldığı ayrıca 444'le başlayan numaraların kötü niyetli kişiler tarafından itibarlı firmaların çağrı merkezi numarası gibi gösterilmesi suretiyle dolandırıcılık yapıldığına" dair haberlerin yer aldığı belirtildi.

Elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş işletmecilere, konumdan bağımsız hizmetler sunulmasını sağlamak için 850 alan kodlu numaraların BTK tarafından tahsis edildiği ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Bu numaraların güvenli olmadığı, kime tahsis edildiğinin tespit edilmesinin zor olduğu ve bu nedenle dolandırıcılık için kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bununla birlikte, 444XXXX yapısındaki numaralar da ulusal numaralandırma planı kapsamında yer almakta ve tahsisi ilgili mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. Dolandırıcılık amaçlı aramaların yalnızca anılan haberlere yansıyan türde numaralardan değil, ulusal numaralandırma planında yer alan başka tür numaralar üzerinden de yapılması mümkün bulunmaktadır. Bu nedenle gerçek dışı ithamlarla ulusal numaralandırma planı kapsamında yer alan ve ilgili işletmecilere mevzuat kapsamında kurumumuz tarafından tahsis edilen numaralar hakkında kamuoyu nezdinde kötü bir algı oluşmasının engellenmesi adına kamuoyunun aydınlatılmasında fayda görülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber