Rektörden tıp öğrencilerine: Devlete borçluyuz, ödemek zorundayız

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'ne bu yıl kayıt yaptıran öğrencilere 'Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektörden tıp öğrencilerine: Devlete borçluyuz, ödemek zorundayız

Törende öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Derslerinize çok çalışın. Türkiye zengin bir ülke değil. Hepimiz devlete karşı borçluyuz, bunu da ödemek zorundayız" dedi.

ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen Önlük Giyme Törenine, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Prof.Dr. Keleştemur, Türkiye'de tıp fakültelerini kazanmanın zor olduğunu söyledi. Öğrenci velilerine bu nedenle teşekkür eden Prof. Dr. Keleştemur, "Son yıllarda üniversitemiz ve fakültemiz gelişme gösterdi. Olması gereken her şey mevcut. Temel bilimler üzerinde çok durduk. Buna paralel olarak da eğitim kalitemiz yükseldi. Genç meslektaşlarımın Türkiye'nin sayılı hastanelerinden biri olan hastanemizde her türlü hastayı görme imkanı var" dedi.

Bir hekimin ilkokuldan hekim olmasına kadar geçen zamanda devletin harcadığı paraya dikkat çekerek öğrencilere seslenen Prof. Dr. Keleştemur, "Derslerinize çok çalışın, zamanınızı iyi değerlendirin. Son yıllarda sizlerin bilimsel araştırmalarınıza daha çok katılabilmeniz için her türlü imkan hazırlanmış durumdadır. Özellikle TÜBİTAK'ın çalışmaları Tıp Fakültesi öğrencilerinin de bilimsel çalışmalara katıldıkları zaman aylık ücret de alacaklardır. Bu bakımdan hocalarımıza da sık sık söylüyorum. Lütfen öğrencilerimizi de çalışmalarınıza katın. Öğrencilerimiz de hocalarımızla konuşarak bilimsel projelere katılmalıdır. Türkiye zengin bir ülke değil. Doğal kaynakları son derece kısıtlıdır. Petrolümüz, doğalgazımız yoktur. Yer altı kaynaklarımız zengin değildir. Fakültemizin bu konuma gelmesi velilerimizin vergileriyle sayesindedir. Buradaki imkanlarınızın kıymetini çok iyi bilin. Devletin size harcadığı para, bizlere harcadığı para, bir insanın ilkokuldan hekim olmasına kadar harcadığı para, inanılmaz boyutlardadır. Hepimiz, devletimize karşı borçluyuz, bu borcu da ödemek zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tıp Fakültesi dönem birinciliği başarısı gösteren öğrencilere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra fakülteye yeni kayıt yaptıran 260 öğrenciye törenle önlükleri giydirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber