MEB'ten okullarda şiddete yönelik tedbirler...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda önüne geçilemeyecek boyutlara ulaşan şiddet içerikli olaylara yönelik illerde periyodik toplantıların yapılacağını bildirdi.

Bakanlık'tan konuya ilişkin yayınlanan genelgede gençlerin zararlı madde kullanımı ve şiddet eylemlerinden kaçınmasının Anayasa ve yasalardaki hükümlerle devletin sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi. Bu çerçevede, Bakanlık olarak çeşitli tedbirler öngörüldüğü kaydedilen genelgede, illerde gençlere yönelik İl Eğitim ve Gençlik Komisyonları çatısı altında periyodik toplantıların yapılacağı belirtildi. Yönetici ve öğretmenlerin, okula giriş çıkışlarda gerekli kontrolleri titizlikle yapacakları ve okul çevrelerinde şüphe uyandıran durumların olması halinde okul müdürlüğüne ve dolayısıyla emniyet birimlerine zamanında bilgi verecekleri vurgulanan genelgede, öngörülen tedbirlerden diğerleri şöyle:

"-Öğrencilerin boş zamanlarını; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle yararlı ve olumlu bir biçimde değerlendirmeleri için yöredeki bütün tesis, araç ve gereçlerden ortaklaşa yararlanmaları konusunda gerekli planlama yapılıp uygun ortam hazırlanacak, yerel yönetimlerle işbirliğine gidilerek çeşitli faaliyetler düzenlenecektir.

-Okul yöneticileri, öğretmen ve rehber öğretmen tarafından öğrencinin gelişimini, eğitim-öğretimini, psikolojik ve sosyal açıdan sağlığını olumsuz etkileyecek durumlarda ve kişisel problemlerde erken önlemler alınmasına özellikle dikkat edilecektir.

-Velilere, 'Okul-Aile Birliği Yönetmeliği' çerçevesinde; okul ve aile işbirliğinin faydaları açıklanacak, bu işbirliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler görüşülecek, öğretimin devamı süresince öğrencilerin özellikle okul dışı davranışlarının izlenmesi velilerden istenecektir.

-Okullarımızda; okul-öğrenci-veli ve çevre tarafından paylaşılan ortak davranış ve değerlerin hakim olduğu bir kurum kültürü oluşturulmasına yani 'Bizim Okul' anlayışının yerleştirilmesine çalışılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber