Köylerden taşımalı hasta dönemi başlatıyor

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi bu hafta itibari ile köylerden ücretsiz taşımalı hasta uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylerden taşımalı hasta dönemi başlatıyor

Şırnak'ta bir otelde basın mensupları ile bir araya gelen Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, 2010 yılının aralık ayından bu yana aile hekimliği uygulamasına geçildiğini ve kentte 127 aile hekiminin hizmet verdiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte hastanelerin birleştiğini ve personel adaletsizliğinin giderildiğini kaydeden Elçi, "Bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yeni birimler bağlandı. Halk Sağlığı Kurumu ildeki koruyucu sağlık hizmetleri, laboratuar hizmetleri ile aile hekimliğini de içine alan temel sağlık hizmetlerinden sorumludur. Aşılama hizmetlerinden, kansere, dumansız hava sahasından, obeziteye, çevre sağlık hizmetlerinden, bulaşıcı hastalıklara, aile planlamasından, ruh sağlığına, evde bakım hizmetlerinden, halk ve öğrenci eğitimlerine kadar birçok konuyu kapsayan geniş bir görev alanı vardır" diye konuştu.

Elçi, müdürlükleri bünyesindeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) köylerden ücretsiz taşımalı yöntemle hasta getireceklerini de ifade etti. Elçi, "Bu haftadan itibaren KETEM'e köylerden ücretsiz taşımalı hasta getirmeye başlayacağız. Var olan araçlarımızla hastalarımızı merkezimize taşıyacağız. Misafir ettiğimiz hastaları öğle yemeklerini kurumlarında yedirip, köylerine geri göndereceğiz. Mamografi, kolonoskopi, gaita ve ultrason, testlerini yapabileceğiz. Her sağlık ocağında kan ve diğer tahliller yapılabilecek. Buradaki tahlil sonuçları öğleden sonra doktorların sistemine aktarılacak. Bu şekilde maliyetlerin azalacağını, ikinci basamak hastanelerinin yükünün azalacağını ve vatandaşlarımızın hastane kapılarında beklemelerinin önüne geçeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber