İlköğretim öğrencileri savaş oyunlarına meraklı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2006 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen'in yaptırdığı "Şiddet ve Taciz" anketi, gençlerin yüzde 21'inin "mafya dizilerini" izlediğini ortaya koydu.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 7. ve 8. sınıftan 1136 öğrenci arasında yaptırılan anketin sonuçları hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, "hangi tür televizyon dizilerini tercih ettikleri" yönündeki soruyu, gençlerin yüzde 21'inin mafya, 19.5'inin komedi dizisi olarak yanıtladıkları, öğrencilerin yüzde 44.8'inin aksiyon, macera, korku, gerilim türünde filmleri izledikleri belirtildi.

Bilgisayar oyunları salonları ya da internet kafelere giden öğrenciler arasında en çok oynanan oyun türünün, yüzde 66.5 ile savaş ve dövüş oyunları olduğunu ifade edilen açıklamada, futbol oyunlarının yüzde 12.1, araba ve motor yarışlarının yüzde 9.9 oranında tercih edildiği kaydedildi.

Öğrenciler arasındaki taciz oranının, yüzde 92 olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, kızların "sarkıntılık", erkeklerin ise kızların kendileriyle fazla "yüz göz olması"dan rahatsızlık duydukları bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber