Bozdağ, Şahin ve Müezzinoğlu, Trakya Romanlarıyla buluştular

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Bakanlar Fatma Şahin ve Mehmet Müezzinoğlu "Trakya Romanlarıyla Buluşma" etkinliğine katıldılar.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2013 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ, Şahin ve Müezzinoğlu, Trakya Romanlarıyla buluştular

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mimar Sinan Spor Salonu düzenlenen "Trakya Romanlarıyla Buluşma" programına katıldılar.

Programda konuşan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biri, 'Sen Romansın, sana iş yok' derse, 1 yıldan 3 yıla hapis cezası getirdik. İşe almada, eğitimde, diğer alanlarda kim insanlara ayrımcılık yapıyorsa, bundan sonra da bunlara en ağır cezaları vereceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise aileleri uyararak, "Kızlarımızı okula gönderelim asla çocuk yaşta gelin yapmayalım. Özellikle kadını koruyan en önemli şey nikah. Asla kızlarımızı nikahsız olarak evlendirmeyelim. Mutlaka resmi nikah yaparak evlilik birliğini gerçekleştirelim" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Eğer cansa, eğer insansa bizim başımızın tacıdır dedik. 'Gönlümüzün sultanıdır' dedik. Biz roman kardeşlerimize bu şekilde baktık. Türkiye bir aile ise bu ülke büyük bir gökkuşağı ise en güzel rengi Romanlardır."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise "Sizlerin (Romanlar) doktorlarına, hemşirelerine, öğretmenlerine ihtiyacımız var. Sizlerin artık dışlanan, itilen, horlanan, hakir görülen değil, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı, bu ülkenin birinci sınıf saygın insanı olma süreci başlamıştır" şeklinde konuştu.

Bugünün sadece Trakya ve Türkiye değil, Balkanlar ve dünyadaki Romanlar için de tarihi bir gün olduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah burada sizlerle paylaşarak çizeceğimiz yeni yol, sizler adına da, Roman kardeşlerimiz adına da, insanlık adına da çok farklı sürecin başlangıcı olacaktır. Bugüne kadar yapılamayanları ve bugünden sonra yapılacakları sizlerle paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutladık. Bu vatan hepimizin vatanı. Bundan 90 yıl önce bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Sizlerle kurduk. Çanakkale'deki mücadeleyi beraber verdik. İnşallah Türkiye'nin geleceğini de hep beraber şekillendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, hamilelere koç ebeler vereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber