Selçuklu'da sporda eğitmenler eğitiliyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi bünyesinde yer alan spor salonları ve hanım lokallerinde görev yapan eğitmen personele Cimnastik Federasyonu tarafından 1.Kademe Pilates Eğitmenlik Kursu veriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuklu'da sporda eğitmenler eğitiliyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi bünyesinde yer alan spor salonları ve hanım lokallerinde görev yapan eğitmen personele Cimnastik Federasyonu tarafından 1.Kademe Pilates Eğitmenlik Kursu veriliyor.

Selçuklu Belediyesi, kurumsal hizmet kapasitesini geliştirmek ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla kurum içi eğitim çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde yer alan tesislerden hizmet alan vatandaşlara sunulan hizmetin niteliğinin artırılması amacıyla spor salonları ve hanım lokallerinde görev yapan eğitmen personele 1. Kademe Pilates Eğitmenlik Kursu veriliyor. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Karacan, Türkiye Cimnastik Federasyonu Pilates Teknik Kurulu Başkanı Murat Göktaş ve Nihan Şahingöz tarafından verilen eğitimlerde, spor salonları ve hanım lokallerinde görev yapan antrenörlere; sporcu sağlığı, spor anatomisi, spor fizyolojisi, spor psikolojisi, sporda yönetim ve organizasyon, sporda öğretim yöntemleri gibi konularda eğitim veriliyor. Gazalya Hatun Hanımlar Lokalinde gerçekleşen eğitimlere 36 eğitmen katılıyor.

Bilimsel olarak spor yapmanın sağlık açısından önemine vurgu yapan Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bilgiç, "Spor yapmak kadar önemli olan bunu bilimsel olarak yapmaktır. Pilates Türkiye'de her yaştan sporseverin yapabileceği bir spordur. Ancak uzman gözetiminde yapılması önemlidir. Türkiye Cimnastik Federasyonu olarak Türkiye'de pilatesin uzman eğiticiler tarafından sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması için çaba harcıyoruz. Konya'da alanında uzman arkadaşlarımız pilates eğitmenlerini eğitiyorlar. Bu şehrimizde ilk kez yapılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber