KTO Karatay Üniversitesi'nde kariyer zirvesi semineri

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde, Girişimci Liderler Topluluğu tarafından organize edilen "Kariyer Zirvesi" semineri düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KTO Karatay Üniversitesi'nde kariyer zirvesi semineri

KTO Karatay Üniversitesi'ndeki seminerin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, gerçek anlamda başarıya odaklanan kişinin hedefe ulaştığını ifade ederek, "Şu var ki; yeni olan şeyleri sizler yapacaksanız. Yani başka kişi yok. Bu yenilikleri sizler geliştireceksiniz ama burada sizden daha önce bu işleri yapmış olan ağabeylerimizden tecrübelerinden istifade edeceksiniz" diye konuştu.

Girişimci Liderler Topluluğu Başkanı Ömer Selvi ise, "Amacımız firma ve sektör temsilcilerini sizlerle buluşmalarını sağlayıp kariyer planlamamızda ve meslek seçimlerimizde sizlere yardımcı olacak bilgilere ulaşmasını sağlamaktır" dedi.

Seminere konuşmacı olarak Has Çelik İhracat Müdürü Çağrı Bircan da, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini kaydederek, "Bunu başarmak için ilk faktör insan. İlk faktör sizsiniz yani. Yabancı dil bilen kendini geliştirmiş dışarıda söylediği sözü dinletebilen insanlar. Çalıştığında disiplinli düzenli firmasına bir şeyler kazandıran ülkesine değer kazandıran insanlar" ifadelerini kullandı.

Bir diğer konuşmacı İttifak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Sancak Basa da, iş hayatında iş yapma modellerini organizasyonların değiştiği bir dönemi idrak ettiklerini vurgulayarak, "İnsan kaynakları disiplini artık işletmelerin en tepesinde, icra kurulu düzeyinde temsil edilen ve bütün gelecek politikalarına yöne veren çok önemli bir konuma geldi. Dünyadaki bütün yapılara paralellik arz eden çağdaş organizasyonlar geliştirebilmek adına bunun çok önemli olduğunu özellikle altını çizmek istiyorum. Neden insan kaynakları önemlidir: Çünkü sizler sürekli gelişime değişime açık dinamik bir iş gücü olarak yüksek alternatifler öneren bir şekilde gelişiyorsunuz ve değişiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden seminerin sonunda katılımcılara plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber