TESK Başkanı: Ar-Ge faaliyetleri desteklenmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin büyümesi ve istihdamın artırılması için küçük girişimlerin ve aile işletmelerinin faaliyetlerinin özendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK Başkanı: Ar-Ge faaliyetleri desteklenmeli

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, TESK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile açılan yeni nesil esnaf kurslarına bugüne kadar 408 girişimcinin katıldığını bildirdi. Palandöken, girişimcilerin sertifikalarını aldıktan sonra TESK'in ilgili birimleri tarafından tek tek aranarak eğitim sonrası durum tespiti yapıldığını belirterek, 81 girişimcinin iş yerini açtığını kaydetti.

İş yerlerinin, mobilyacılık, reklamcılık, kırtasiyecilik, dericilik, oto boyama, pastane, kafeterya, kuaför, gelinlik modaevi gibi çeşitli meslek dallarında açıldığını belirten Palandöken, "Girişimcilik kursunu bitirenlerin yüzde 22'si iş hayatına atılmıştır. İşyerini açanların yüzde 17'sini oluşturan 14 girişimci ise 30 bin lirası hibe olmak üzere KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlandı. İşyerini açmayı planlayan 159 girişimci ise projelerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar" ifadelerini kullandı.

Palandöken, ekonominin büyümesi ve istihdamın artırılması için küçük girişimlerin ve aile işletmelerinin faaliyetlerinin özendirilmesi gerektiğine işaret ederek, esnaf işletmelerinin kuruluş ve faaliyetlerinde bürokrasinin azaltılması, küçük işletmeler üzerindeki vergi yüklerinin düşürülmesi, esnafın finansman ihtiyaçlarının karşılanması ve Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber