Bahçeli: Erdoğan ölçüyü kaçırdı, oto kontrolü kaybetti/ Video

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili çıkışı hakkında sert konuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeli, "Muhafazakar demokratlıkla övünen Başbakan siyasi ahlakını ve insafını devretmiş, hoşgörüsünü ve sağduyusunu yitirmiş, böylece gençlerden intikam almaya girişmiştir. Özel hayatları, konut dokunulmazlığını, kişisel hak ve hürriyetleri ihlal etmiş, herkesi belli bir kalıba sokmaya yeltenmiştir. Başbakan Erdoğan ölçüyü kaçırmış, oto kontrolü kaybetmiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Değerleri Koru ve Yaşat Mitingleri'nin dokuzuncusu olan Tandoğan'daki 'Türkiye Mitingi'nde halka seslendi. Tandoğan Meydanı'nın tamamını dolduran onbinlere seslenen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türk milletini takatsiz, kimliksiz ve ezilmiş kalıntıya çevirmeyi hedeflediğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın yaraları tedavi etmek yerine kaşımakta ve kanatmakta olduğunu ileri süren Bahçeli, "Belleklerden silinmeyecek, akıllardan çıkmayacak, dünya durdukça hatırlanacak ve ihanetten başka izahı olmayacak kasti yanlışların içindedir. Başbakan devletin başından T.C.'yi, milletin başından da Türklüğü almaya ve gasp etmeye cüret etmektedir. Biliyorum, T.C.'yi tabelalardan sökmek hepinizin sinirlerini germiş, öfkenizi kabartmıştır. Biliyorum, bayrağı kale direklerinden indirmek hepinizi aşırı ölçüde germiş ve içinizi sızlatmıştır. Biliyorum, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünü her taraftan kaldırmak hepinizin bağrını delmiş, ağrınıza gitmiştir. Ama bunların hepsi Başbakan'ın eseridir. Bankalar ve valilikler yetmezmiş gibi, Devlet Madalya ve Nişan Yönetmeliği'nden Atatürk'ü ve T.C.'yi çıkarma cürmünün tarafı bu Başbakan'dır. Diyarbakır'da paslanmış ve eskimiş diyerek vinçlerle 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabelayı kaynakla kesme haysiyetsizliği bu Başbakan'ın son icraatıdır. Dağlardan, taşlardan ve yollardan Türklüğü kazımaya çalışan, karşımıza Türklükle gelmeyin diyen, Türkçülüğe düşman olduğunu her fırsatta yineleyen Başbakan artık çizmeyi aşmıştır" dedi.

"BU İKTİDAR ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞTUR"

"Sayın Başbakan, Türklük sana ne yapmıştır?" diye soran Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sen Başbakanlık görevini; Kandil'den mi, İmralı'dan mı, Washington'dan mı, Bürüksel'den mi, Erbil'den mi, yoksa Türk milletinden mi aldın? Başbakan, kimlerin hesabına çalıştığını, kimlerine menfaatini gözettiğini şeref ve siyasi namusu varsa açıklamalıdır. Bu iktidar ömrünü doldurmuştur. Bu iktidar devrini tamamlamıştır. Bu iktidarın sonu göründükçe, Türk milleti saldırıya uğramaktadır. Milletimizi soykırımla itham edenleri fikir özgürlüğü adına hoş gören Başbakan ve hükümetidir. Devlete ve millete isyan eden asilere methiyeler düzen, sözüm ona haklarını iadeye kalkan Başbakan ve hükümetidir. Peygamberimize yapılan hakaretler karşısında Avrupalı mevkidaşlarını terbiyeye davet edemeyen Başbakan ve hükümetidir. Ahlak ve namus istismarı yaparken Avrupalı olmak adına zinayı suç olmaktan çıkaran Başbakan ve hükümetidir. İslam'ı dilinden düşürmeyen, sonra gidip kilise destekli üniversitelerden onur ödülleri alan Başbakan ve hükümetidir. Hilali gölgeleyip haçı parlatan Başbakan ve hükümetidir. Cami yıkıp kilise açan, yerleşim yerlerinin ismini PKK dayatmalarıyla değiştiren Başbakan ve hükümetidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni terör yuvası, genelkurmay başkanlarını terör örgütü yöneticisi olmakla suçlayan, kahramanları hapse tıkıp, katilleri serbest bırakan Başbakan ve hükümetidir. Başörtüsünün altına saklanan, samimi dindarlarımızı münafıkça aldatan, Müslüman katillerine her platformda kucak açan Başbakan ve hükümetidir. Devletin saygınlığını iki paralık eden, milletin bekasını ve beraberliğini zedeleyen şüphesiz Başbakan ve hükümetidir. Kuşku etmeyiniz ki, bunların insan içine çıkacak yüzleri kesinlikle kalmamıştır."

"GENÇLERDEN İNTİKAM ALMAYA GİRİŞMİŞTİR"

Bahçeli, "Muhafazakar demokratlıkla övünen Başbakan siyasi ahlakını ve insafını devretmiş, hoşgörüsünü ve sağduyusunu yitirmiş, böylece gençlerden intikam almaya girişmiştir" dedi. Her yurt dışı seyahati öncesi Türkiye'yi tartışmalara boğmanın Başbakan'ın adet ve alışkanlığı olduğunu savunan Bahçeli, "Başbakan Gezi Parkı'nın acısını çıkarmak için her şeyi yapmaktadır. Tencere-tava çalanlardan hıncını almak, demokratik tepkileri sindirmek için her suçlamadan fayda beklemektedir. Başbakan'ın gözünü hırs bürümüştür. Bu şahıs, milletimizin birbirini gammazlaması için hiçbir vicdana sığmayan tezgahların mimarlığına soyunmuştur. Özel hayatları, konut dokunulmazlığını, kişisel hak ve hürriyetleri ihlal etmiş, herkesi belli bir kalıba sokmaya yeltenmiştir. Başbakan Erdoğan ölçüyü kaçırmış, oto kontrolü kaybetmiştir. Başbakan'a göre herkes şüpheli, herkes güvenilmez ve herkes suça meyillidir. Millete hizmetkar olduğunu söyleyen müzakereci Başbakan, diktatör kesilmiş, iyice ceberutlaşmıştır. Ancak Türk gençliği AK Parti'nin ipini çekecek, sandığı kafasına geçirecektir. Türk gençliği iktidarı geldiği gibi gönderecektir. Bunu yapmak genç kardeşim için artık milli bir görev olmuştur. Gezi olayları da dahil olmak üzere, hiçbir dönemde bu kadar aşağılanmayan Türk gençliği Başbakan'ın işini bitirecektir. Diyorum ki, gençlik millet el ele, haydi iktidara güle güle. Herkesle kavgalı ve nizalı olan bu zihniyetten hesap sormak Milliyetçi Hareket'in boynunun borcudur" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber