Erdoğan'dan Danıştay'a ve bürokrasiye ağır eleştiri: Bürokratik oligarşi

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müteahhitler Birliği'nde konuşan Başbakan, 'Danıştay'da birçok engelle karşı karşıyayız. Bürokratik oligarşi ile uğraşıyoruz. Ya engelleri aşacağız ya bizi anlayanla yürüyeceğiz' dedi

Yaş haddinden emekliye ayrılan Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya'nın Milliyet'e açıklamaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine neden oldu.

Erdoğan, idare mahkemeleriyle Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarını uygulamayan hükümeti "Yargı kararlarını yerine getirmemek Anayasa ihlalidir" sözleriyle uyaran Çetinkaya'ya, "Danıştay'da birçok engelle karşı karşıyayız. Ya bunu aşacağız, ya da bunu anlayanla yürüyeceğiz" yanıtını verdi.

'Çalışmalara engel'
Çetinkaya'nın, uygulanmayan kararlar nedeniyle ödenecek AİHM tazminatlarının siyasetçilerden alınabileceğini söylemesini de eleştiren Erdoğan, özelleştirme ve enerji ihalelerinde art arda yürütmeyi durdurma ve iptal kararları veren Danıştay'ın, Türkiye'nin eksiklerine yönelik çalışmalarını engellediğini dile getirdi.
Türkiye Müteahhitler Birliği 28. Olağan Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, özel olarak bazı engellerle karşılaştıklarını söyledi.

'Tıkanıp kalıyoruz'
Yasama ve yürütmede bazı adımlar atabileceklerini, ancak yargıda bunu yapamayacaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bu Danıştay, bu ülkenin Danıştay'ı. Kuvvetler ayrılığı içinde yargı başlığı altında yer alıyor. Ama bize şunu söyleyin:
Bu ülkenin bir yatırımı var. Bu yatırımın çözülmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İşi çözelim. Ben bu noktada sizden bunu bekliyorum. Ama maalesef burada tıkanıp kalıyoruz."

'Kim yetkili?'
"Şu yetkilidir, bu yetkilidir" denildiğini belirten Erdoğan, Danıştay'a şöyle seslendi:
"Söyleyin, yetkili kimse onu bulalım. Bu işi çözelim. Enerji konusunda Enerji Bakanlığı mı yetkili, onu söyleyin, EPDK mı bunu söyleyin, ona göre bu adımları atalım. Bunu çözmemiz lazım. Çünkü ülke kaybediyor. Sınır ötesini aşan sular meselesi var. Bir an önce bu ülkede barajların sayısını artırmamız lazım. Arka arkaya bekleyen dizili olan barajlar var ama hâlâ bitiremiyoruz. Biz niye tıkanıp kalalım?"

'Mücadele sürüyor'
Başbakan Erdoğan, bürokrasiye de yüklenerek şöyle devam etti:
"Bir taraftan bürokratik oligarşi ile uğraşıyorsunuz. Ödemesiz yılların bütçede yer alması gibi bir mantığı ben kabul etmiyorum, böyle bir şey olamaz. Ama maalesef böyle bir anlayış var. Bunun aşılması için mücadelemizi sürdürüp duruyoruz. Onu aşacağız. Veya bunu anlayanla yürüyeceğiz. İşte burada yine bakıyorsunuz, karşınızda yine Danıştay."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber