TMSF Başkanı Ertürk isyan etti!

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzan'ın kendisine açtığı davayı umursamayan TMSF Başkanı Ertürk, "Uzanlar dava için bu paraları nereden buluyorlar?" diyerek sordu ve bir de sitemde bulundu.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan Grubu ile mücadelede kendilerinin yalnız bırakıldığını belirterek, "Verileri kendimiz topluyoruz. Yalnız mücadele ediyoruz" diye sitem etti. Başkan Ertürk, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Telsim ihalesini en yüksek teklif ile kazanan Vodafone'un Türkiye'deki yeni ortağı Nurol ve Telsim'in TMSF tarafından atanan yöneticileri hakkında ABD'de dava açmasının 'sürpriz' olmadığını söyledi.

Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Uzan Grubu ile mücadelede yalnız bırakıldığını söyleyen TMSF Başkanı Ertürk, Uzan Grubunun mahkemelerde dünyanın en iyi hukuk büroları ve avukatları ile çalıştığını vurguladı.

Ertürk, "Bir uluslararası hukuk savaşını yalnız başına vermek durumunda kaldı. Dava açıyor ama bu konuda bu açılan davaları nasıl finanse ettiği nasıl karşıladığının öğrenilmesi lazım. Dünyanın en iyi avukatlık büroları ile çalışıyor. Bu da bir soru işareti. Bunun cevabının sadece TMSF'ye bırakılmaması lazım" diye konuştu.

Cem Uzan'ın açtığı davada, Telsim'e TMSF tarafından el konulmasının ve mallarının satılmasının kanunlara ve hukuka aykırı olduğunun ileri sürüldüğü belirtildi. Davada, Telsim'in TMSF tarafından atanan yöneticilerinin şahıslarından ve Vodafone'dan 4,5 milyar dolarlık tazminat talep edildi.

DAVALAR BİR ÇIRPINMA

Cem Uzan'ın Telsim ihalesinin ardından ABD'de açtığı davada, TMSF'nin mahkemeye sunacağı deliller açısından ellerinin güçlü olduğunu kaydeden Ertürk, "Bu tür hukuk savaşlarını bekliyorum. Sadece bize değil topluma karşı veriyorlar. Yıllardır toplumla savaştılar bu da o savaşın bir parçası. Yani toplumun, kamunun ahlak sistemini bozmak için senelerce uğraştılar. Şimdi o uğraşılarını yurt dışına taşıyorlar. Gerçek veriler ortada, o verilerle onların sonuç alması mümkün değil. Biz alacaklıyız. Yani bunlar hepsi bir çırpınma. Satışlarımız uluslar arası huku ve milli hukuk kurallarına uygun olarak yapıldı" şeklinde konuştu.

Ertürk, söz konusu grubun dava açmasının sorun olmadığını kaydederken, asıl sorunun bu davaları nasıl finanse ettikleri olduğunu söyledi. Ertürk, "Her hangi bir endişemiz yok, bu konuda dava açmak bir şey ifade etmez. Davaları nasıl finanse ettiği önemli" diye konuştu.

Dünyada eşi olmayan bir soygun

İlgili bütün kamu kuruluşlarının, birimlerin ve vatandaşların TMSF'ye yardımcı olması gerektiğini söyleyen Başkan Ertürk, "Kendi başımıza bırakılmış durumdayız ve bu savaşı da kendi başımıza vermiş durumdayız" dedi. Kamunun çalınmış paralarını geri almak için görev yaptıklarını belirten Ertürk, "Dünyada eşine rastlanmayan bir yolsuzluğun topluma yıktığı maliyeti karşılamak için, maliyeti düşürmek için çaba gösteriyoruz. Onlar da bu bedeli topluma maletmek için çaba gösteriyorlar" diye konuştu.

Songül Selvi-Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber