Cizne Sağlık-Sen'den sözleşmeli doktor girişimi değerlendirmesi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şırnak'ın Cizre Şubesi, Sağlık Bakanlığı'nın Güneydoğu Bölgesi'ndeki doktor açığını kapatmak için 'Sözleşmeli doktor' girişimini değerlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizne Sağlık-Sen'den sözleşmeli doktor girişimi değerlendirmesi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şırnak'ın Cizre Şubesi, Sağlık Bakanlığı'nın Güneydoğu Bölgesi'ndeki doktor açığını kapatmak için 'Sözleşmeli doktor' girişimini değerlendirdi.

Sağlık Sen Cizre İlçe Başkanı Sabgatullah Anmal, Sağlık Bakanlığı'nın doktor açığını kapatmak için hayata geçirmeye çalıştığı sözleşmeli doktor girişimi ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Sabgattullah Anmal, "Sağlık Bakanlığı'nın bu çalışması bölgede sağlık personelinin kalıcı olabilmesi için bölgeye özel düzenleme yapması gerektiğine inanmaktayız. Sözleşmeli doktorun yanında yardımcı sağlık personelleri için de bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Nitekim bu bölgede çalışan personellerin kalıcı olabilmesi için sadece maaş düzenlemesi yetmiyor. Ek ödeneklerde de düzenleme yapması gerekmektedir. Bakanlığımızın bir diğer eksikliği ise yönetici kadroların olmayışı kamu hastane birliklerin kurulmasından sonra bir yıl içerisinde bazı hastanelerimiz 4 yönetici değiştirmiştir ve bu nedenle her gelen yönetici henüz personel ile diyalog dahi kurmadan bir bakıyorsun değişmiştir. Bu tür uygulamalar personel çalışma şevkini kırmakta ve işine odaklanmamaktadır" diye konuştu.

Kalıcı ve deneyimli yöneticiler önerdiklerini belirten Anmal, gelen yöneticinin de personel ile iyi ilişkiler içinde olması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber