3 yaşında gözlerini kaybetti, 25 yaşında kuran-ı kerimi öğrendi

Ilgın ilçesine bağlı Bulcuk köyünde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet İnan, 3 yaşında gözlerini kaybetmesine rağmen yaşama sevincini yitirmeyerek gittiği kurstaki hocası ve arkadaşları sayesinde Kuran-ı Kerimi öğrendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 yaşında gözlerini kaybetti, 25 yaşında kuran-ı kerimi öğrendi

Ilgın ilçesine bağlı Bulcuk köyünde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet İnan, 3 yaşında gözlerini kaybetmesine rağmen yaşama sevincini yitirmeyerek gittiği kurstaki hocası ve arkadaşları sayesinde Kuran-ı Kerimi öğrendi.

İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözleri görmemesine rağmen Kuranı öğrenmek için sürekli dua ettiğini söyledi. Kuran kursundaki hocası ve arkadaşlarının desteğiyle 25 yaşında Kuran okumaya başladığını belirten İnan, mahallesindeki camiye adımlarını sayarak gittiğini ifade etti.

İmamın izinli olduğu günlerde imamlık, diğer günlerde ise müezzinlik yaptığını aktaran İnan, "Kendi gündelik işlerimi kimseye muhtaç olmadan giderebiliyorum. Gözlerim görmese de yakacağımı temin etmek için bahçeye gidip ağaç yapraklarını çuvala doldurabiliyorum" dedi.

"Devletimizden Allah razı olsun. Aldığımız engelli ve engelli bakım ücreti sayesinde kimseye muhtaç olmadan geçiniyoruz" diyen İnan, engelli birinin eş bulmasının zor olduğunu da aktardı. İnan, "Eş bulmak için Allah'a sürekli dua ettim. Eşimi kendim buldum. 2 kızım bir de oğlum var. Tek arzum, bekar olan oğlumun ben hayattayken hayırlı kısmet bulması" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber