Sahte dişçi operasyonu

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü 2013 yılı denetimleri esnasında sahte diş hekimliği yapan 6 kişinin faaliyet gösterdiği 6 farklı yere kapatma işlemi uyguladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte dişçi operasyonu

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü 2013 yılı denetimleri esnasında sahte diş hekimliği yapan 6 kişinin faaliyet gösterdiği 6 farklı yere kapatma işlemi uyguladı.

Ordu İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Çetin Gündoğdu, Ordu'da gerçekleştirilen denetimler sırasında sahte diş hekimliği yapan 6 kişiyi cumhuriyet savcılığına intikal ettirildiğini ve iş yerlerinin kapatıldığını söyledi. Dr. Gündoğdu, yaptığı açıklamada, "Ordu genelinde Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili faaliyet gösteren şahıs ve kurumların denetim ve ruhsatlandırma işlemleri İl Sağlık Müdürlüğü - Kamu Sağlığı Şube Müdürlüğü'nün Ağız Diş Sağlığı Birimi tarafından yürütülmektedir. Denetimler esnasında halkımızın sağlığını hiçe sayarak Diş Hekimliği faaliyetlerinde bulunan toplam 6 kişi hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından idari işlemler uygulanmış olup, bu kişilerin faaliyet gösterdiği yerler için kapatma işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu durum ayrıca yasal yönden değerlendirilmesi için cumhuriyet savcılığına intikal ettirilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü uygunsuz faaliyette bulunanları tespit etmek için elinden gelen gayreti göstererek, kanunlara uymayanlar için gerekli işlemleri gerçekleştirmektedir. Halkımıza da bu konuda görevler düşmektedir. Kendilerinin ve tüm sevdiklerinin sağlığını korumak için Diş Hekimliği Diploması olmayan şahıslara hijyenik olmayan koşullarda ağız içinde işlem yaptırmamalıdır. Vatandaşlarımız bir kişinin Diş Hekimi olup olmadığını Muayenehane ve poliklinik duvarına asılı "Diplomasından" anlayabilirler. Ayrıca işyerinin mevzuata uygun olup olmadığını çalışma odasındaki "Uygunluk Belgesinden" anlayabilirler.Sağlıklı olmak için ilgili kurumlara görevler düştüğü kadar, bizlere de bilinçli olmak, farkında olmak gibi çeşitli görevler düşmektedir" diye konuştu.

"Sağlığın başı ağız sağlığından geçer" diyen İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Gündoğdu, "Ağzı sağlıklı olmayan bireylerin genel vücut sağlığını korumaları da güçleşmektedir. Zamanında gerekli koruyucu önlemlerin alınmaması da birçok sağlık sorununa yol açmakta ve hem insan sağlığı açısından hem de ekonomik açıdan birçok sıkıntıya sebep olmaktadır diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmaları dişlerimizi tehdit eden iki önemli faktördür. Öyle ki ilerlemiş bir diş eti hastalığı çene kemiğinin erimesine kadar varabilen bir problem kaynağı olabilmektedir. Diş ve diş eti hastalıkları, tüm sindirim sistemini etkileyerek, kalp, böbrek, mide ve diğer organlarda çeşitli hastalıklara da yol açabilmektedir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber