Aydın'da okuma salonu açıldı

Aydın’da dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz kurs verecek olan okuma salonu faaliyetlerine başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2013 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da okuma salonu açıldı

Aydın'da Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından sadece dar gelirli ailelerin çocuklarına özel ücretsiz bir etüt merkezi açıldı. Osman Yozgatlı Mahallesi'nde açılan Aydın'da ağırlıklı olarak dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim verilecek olan Hale Okuma Salonu'nda öğrencilere ücretsiz olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile kurslar verilecek.

Amaçlarının maddi durumları yeterli olmayan gençleri eğitmek olduğunu söyleyen okuma salonu müdürü Halil Durak "Okuma salonumuzu maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için açtık. Fırsat eşitliği sağlama adına vatandaşlarımıza özel bir okuma salonu açtık. Amacımız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayarak daha iyi yerleri kazanmaları. Biz de onlara faydalı olmak adına burasını açtık. İki yüz kırka yakın çocuğumuz burada eğitim alıyor. Yakın bir zamanda buradaki öğrenci sayısının 300'ü aşmasını bekliyoruz. Bu çocuklarımıza burada Türkçe, Matematik, Sosyal, Fen ve İngilizce derslerinden etütler veriyoruz. Yine sosyal ve spor faaliyetleri düzenleyeceğiz. Çocuklarımızın derslerindeki eksik kalan yönlerini tespit ediyor ve onları da tamamlamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okuma salonumuz Osman Yozgatlı Mahallesi ve Ovaeymir Beldesi 'ndeki çocukların yanı sıra isteyen tüm Aydın'daki çocuklarımız faydalanabilecek" dedi.

Çocuğuna bu imkanın sağlamasından mutlu olduğunu belirten ve yıllardır çocuklarının üniversite okumasını arzu ettiğini ifade eden öğrenci velisi Erdal Şaşkan da, "Mahallemizde yıllardan beri bir eğitim sıkıntısı vardı. Biz bu sıkıntılardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyorduk. Gidilecek olan bütün mercilere gittik. Allah'a şükür sonunda bize yardım edecek birilerini bulduk. Onların sayesinde mahallemize çok güzel bir eğitim salonu açıldı. Bu salonda çocuklarımız inşallah eksik kaldıkları eğitimi alacaklar. Yüksekokullara, üniversitelere gidecekler. Yüksek makamlara kavuşacaklar. Bir gün doktor, hakim, belediye başkanı çıkacaklar" diye konuştu.

Okuma salonunun mahallelerinde açılmasından memnun olduklarını ve sahip çıkacaklarını belirten Osman Yozgatlı Mahalle Muhtarı Sabri Akın ise, "İlk kez böyle bir yer açılıyor. Halımız da ilgi gösteriyor. Biz memnunuz öğrencilerimiz buraya gidiyorlar. Ücret almadan kurs veriyorlar. Mahalleli memnun giden çocuklar öğretmenlerinden memnun. Kurs çocuklarımız için faydalı olacak. Okuldan bilmediklerini buradan öğreniyorlar. Mahalleli sahip çıkıyor. Biz bu okuma salonunu istiyoruz. Bizim ve çocuklarımız için bir umut oldu. Buradan daha iyi yetişerek ileride faydalı olacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber