Van'ın 2045 yılına kadar içme suyu hazır

Van'ın içme suyu problemini çözecek olan Acil İçme Suyu Projesi çalışmaları tamamlandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'ın 2045 yılına kadar içme suyu hazır

Van'ın içme suyu problemini çözecek olan Acil İçme Suyu Projesi çalışmaları tamamlandı. Yıllardır Van'ın yaşadığı en önemli sorunların başında gelen ve özellikle yaz aylarında çekilmez bir hal alan su sorunu, yapılan yeni su isale hattı çalışması ile çözüme kavuştu. Devlet Su İşleri kentte yaşanan sıkıntıyı gidermek amacıyla Van'a gelen su isale hattına ek yeni bir isale hattı çalışması başlattı. Van'a 48 kilometre uzakta bulunan Şamran kanalından getirilecek su için 2 metre çapında borular döşendi. Yeni İçmesuyu isale hattı ile Van ve projede yer alan civar yerleşimler 2045 yılına kadar içmesuyu sıkıntısı yaşamayacak.

Mevcut hatta su kaçaklarının fazla olması ve yaşanan depremden sonra inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede nüfusun artacağı göz önünde bulundurularak çalışmalara başlanan proje yaklaşık 140 milyon TL'ye mal oldu.

25 Temmuz'da inşaata başlanılmış olup Van Acil İçme Suyu İsale Hattı ile; Van il merkezi, Gürpınar, Edremit, Gevaş ilçeleri, Bostaniçi ve Çiçekli beldeleri ile Koyunyatağı, Sakalar, Gündoğan, Köprüler, Köklü, Kızıltaş, Çayırbaşı, Dönemeç, Uğurveren, Andaç, Mülk, Erginsu, Dilkaya, Abalı, Aladüz, Atalan, Balaklı, Bakacık ve Günbaşı köylerinin 2045 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber