AÜ'de öğrencilere dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü'nde, okulun güvenlik görevlilerince dövüldüklerini iddia eden iki öğrenci ve arkadaşları okulda eylem yaptı.

İletişim Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerinde "Kum torbası değil, öğrenciyiz" yazılı kağıtlar, "Güvenlik terörüne son" pankartı ile kampüs girişine yürüdü.

Burada açıklama yapan bir öğrenci, geçen hafta içinde iki gün arayla iki öğrencinin okulun güvenlik görevlilerince dövüldüğünü iddia etti.

Öğrenci, saat 22.00 civarında kampüste oturan bir arkadaşının dışarı çıkmayı reddettiği için yumruklanarak çıkarıldığını, başka bir arkadaşının ise taciz edildiğini, "laf dalaşı" sonrasında, 3 güvenlik görevlisinin onu da dövüp, kafasında telsiz kırdıklarını ileri sürdü.

"Gece de bizim, kampüs de bizim" diye slogan atan öğrenciler, güvenlik personel şefinin kendilerinden ve öğretim görevlilerinden özür dilemesini istediler.

Açıklama sonunda, öğrenciler, kurdele bağlı bir sopayı okulun güvenlik görevlilerine vermek istedi. Görevlilerin almaması nedeniyle yere düşen sopa, daha sonra güvenlik görevlilerince çöpe atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber