Vatandaş trafik polislerinden şikayetçi

Haber Giriş : 28 Nisan 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş trafik polisinden şikâyetçi. Rüşvet iddialarının en yoğun olduğu İstanbul'da görevli bin 514 trafik polisinden 892'si soruşturma geçirdi. Bunlardan 6'sı meslekten ihraç edildi.

Özellikle büyük şehirlerde zor şartlar altında görev yapan ve zaman zaman vatandaşla karşı karşıya gelen trafik polislerinin başı soruşturmalar nedeniyle dertte. Rüşvet iddiaları nın en yoğun olduğu illerin başı nda gelen İstanbul'da, son iki yılda vatandaşların, trafik polislerinin büyük çoğunluğundan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Son iki yılda İstanbul'daki bin 514 trafik polisinden 892'si soruşturma geçirdi. 6'si ihraç edildi.

YÜZLERCE ŞİKÂYET

14 milyon nüfuslu İstanbul'da trafik güvenliğini ve akışını sağlayan polisler hakkında İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na yüzlerce şikayet başvurusu yapıldı. Vatandaşların şikayetlerini büyük bir titizlikle inceleyen İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü 892 trafik polisi hakkında soruşturma başlattı. 2004'te haklarında değişik iddialar bulunan 441 trafik polisi hakkı nda soruşturma açıldı

MAAŞLARI KESİLDİ

Soruşturma açılan trafik polisleri arasında 5 başkomiser, bir de komiser yardımcısı bulunuyor. Soruşturma geçiren 441 polisten 337'si ceza almadı. Ancak 22 polise aylık maaş kesimi, 7 polise kıdem tenzili, 74 polise ise kınama cezası verildi. Bir polis memuru ise rüşvet aldığı gerekçesiyle meslekten atıldı. 2005 yılında ise yine hakkında şikayet başvuruları yapılan ya da rüşvet gibi iddialar bulunan 451 trafik polisi idari soruşturma geçirdi. Bunlardan 370íi hakkında ceza tayinine mahal olmadığı kararı çıktı. 16 polis aylık maaş kesimi, 14 polis kıdem durdurma, 46 polis ise kınama cezası aldı. 5 polis memuru ise rüşvet aldığı gerekçesiyle polislik mesleğinden atıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde değişik rütbelerden bin 514 polis görev yapıyor. Bunlardan 60'ı iyi derecede en az bir yabancı dil biliyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber