Sınıf arkadaşını 'başarılı' diye öldürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde sınıf arkadaşı tarafından öldürülen 17 yaşındaki Resul Çabuk'un, kıskançlık kurbanı olduğu ortaya çıktı. Aynı yaştaki Ö.E.'nin Çabuk'un derslerinde başarı göstermesini kıskanarak cinayeti planladığı anlaşıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçeye iki müfettiş gönderip, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çameli Çok Programlı Lisesi 11-B Sınıfı öğrencilerinden Ö.E.'nin, önceki gün öğle saatlerinde sınıf arkadaşı Resul Çabuk ile Tebebaşı Öğrenci Yurdu'nun yemekhanesinde öğle yemeği yedikten sonra, ?Artık barışalım, sana hediye vereceğim'' diyerek, yurdun dördüncü katına çıkardığı belirlendi. Korkunç cinayeti önceden planlayan Ö.E.'nin, bir gün önceden dolabına ekmek bıçağı ile çuval koyduğu, arkadaşını banyoya götürdükten sonra 13 yerinden bıçaklayıp, cesedini çuvala koyduğu, yerdeki kan izlerini de sabunlu bezle sildiği belirlendi.

İki sınıf arkadaşının bir aydır birbirlerine bıçak gösterip taciz ettiği öğrenilirken, Çameli Çok Programlı Lisesi öğrencileri, öldürülen Resul Çabuk'un derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu, öğretmenlerinin sorduğu birçok soruya yanıt verdiğini, bir süre önce öğretmenin sorduğu soruya yanıt veremeyen Ö.E.'nin, Çabuk'a, ?Bir daha öğretmen soru sorduğunda parmağını kaldırırsan, seni öldürürüm. Her soruya cevap verme. Sonra fırçayı biz yiyoruz'' dediğini söyledi.

YURTA İŞLENEN CİNAYETE CHP VE ADD TEPKİ

Denizli'nin Çameli İlçesi'nde liseli gencin sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü Tepebaşı Öğrenci Yurdu'nun Süleymancılar'a ait olduğu ileri sürüldü. CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çameli Şube Başkanı Ahmet Ezici, yurdun kapatılması gerektiğini söyledi.

Ö.E.'nin, arkadaşı Resul Çabuk'u öldürmesi üzerine, dikkatler cinayetin işlendiği, müdürlüğünü Adem Arslan adlı öğretmenin yaptığı öğrenci yurduna çevrildi. Yurt binasının akşamları Kuran Kursu eğitimi ve din bilgisi dersleri verilen bir yer olduğu ileri sürüldü. Çameli ADD Şube Başkanı Ahmet Ezici, ?Burası herkesçe bilinen Süleymancılar'a ait bir mekan. Aynı zamanda da Kuran kursu. Genellikle kırsal kesimden getirilen çocukların barındırıldığı bir yer. ADD olarak bu yurdun daha sıkı denetlenmesi için Milli Eğitim'e başvuruda bulunduk. Son dönemde denetimler nasıl gerçekleşiyor bilemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde kız yurdu için temel atma töreninde de bir kaza yaşandı. Bir kişi yaralandı. Ne olduğunu anlayamadık. Bu yurtlara kimse giremez, kimlerin gelip gittiği de pek bilinmez. Valilik ve Milli Eğitim'den bu yurdun acilen incelemeye alınmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz'' dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur da bu tür yurtlarda, laiklik karşıtı çalışmalar yapıldığını iddia ederek, ?Gözden ve merkezden uzak bu tür öğrenci yurtları, öğrencilerin barınmasından çok onların Cumhuriyet ve laiklik karşıtı bir eğitimden geçmesi için kullanılıyor. Böyle yurtlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha etkin bir şekilde denetlenmeli. Ancak denetim sorunu yaşanan bu yurtların kapatılması ve bu tür hizmetlerin devlet eliyle verilmesi daha doğru olacaktır. Çameli'deki olay önemli bir örnek teşkil ediyor'' diye konuştu.

Vali Gazi Şimşek, yurdun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu açıkladı.

milliyet


Yurtta işlenen öğrenci cinayetine soruşturma

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Çameli ilçesindeki öğrenci yurdunda işlenen cinayetle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, idari yönden yapılacak inceleme için İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 müfettişin Çameli'ye gönderildiğini söyledi.

Olayın meydana geldiği yurtla ilgili çeşitli iddiaların olduğunu ifade eden Şimşek, ?Konuyla ilgili detaylı bir inceleme ve soruşturma yürütülüyor. Tüm şikayet ve iddialar dikkate alınacak. Müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda da gereken yapılacak? dedi.

Lise son sınıf öğrencisi Ö.E. (17), aynı sınıfta okuduğu arkadaşı Resul Çabuk'u (17) kaldıkları Tepebaşı Öğrenci Yurdunda 10 yerinden bıçaklayarak öldürmüş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber