Çilimli'de 5 bin kişiye iş imkanı

Düzce’nin Çilimli İlçesi’nde yapımı planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacağı bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çilimli'de 5 bin kişiye iş imkanı

Düzce'nin Çilimli İlçesi'nde yapımı planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacağı bildirildi.

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, yaptığı açıklamada, Çilimli'de yaklaşık 13 bin dönem üzerinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmasının planlandığını, konuyla ilgili resmi işlemlerin devam ettiğini söyledi.

OSB için gerekli izinlerin alındığını ve yasal sürecin başladığını anlatan Yavuz, İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tüm fabrikaların Çilimli'ye taşınmasının hedeflendiğini, bu konuda Dudullu OSB Yönetim Kurulu ile prensip anlaşmasına varıldığını anlattı.

Dudullu OSB'deki fabrikaların Çilimli'ye taşınması ve faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını belirten Yavuz, "Bölgemizde ağırlıklı olarak beyaz eşya ve yüksek teknolojiye dayalı üretim yapan işletmeler olacak. Burada çevreyi kirletmeyen işletmelerin faaliyetine izin vereceğiz" dedi.

Mahsin Yavuz, Ziraat Mühendisleri Odası'nın Çilimli'de OSB kurulmaması için yargıya başvurduğunu, yargı süreci yüzünden işlemlerin durakladığını vurgulayarak, "Yargı sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yavuz, Çilimli'de OSB kurulmasıyla ilçe nüfusunun göç alarak artacağını, nüfus artışına bağlı olarak yeni iş alanlarının açılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber