Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde siyasi mahkumlara sınırlama geldi

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi hükümlülere telefon görüşmesi, spor yapmak ve bazı yaşam alanlarına sınırlama getirildiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde siyasi mahkumlara sınırlama geldi

Sınırlama gelen hükümlülerin isteklerinin yerine gelmemesi durumunda açlık grevine gireceklerini duyurduğu bildirildi. Cezaevi önünde toplanan BDP merkez ilçe teşkilatı ve siyasi yakınları, siyasi hükümlülerin bir an önce isteklerinin yerine gelmesini istedi. Cezaevinde bulunan siyasi hükümlülerle görüşen Av. Ayşe Acar, "Siyasi tutsaklar ile cezaevi yönetimi arasında sıkıntı yaşanıyor. Siyasi hükümlülerin telefon görüşmeleri engelleniyor, yaşam alanları daraltılmaya çalışılıyor. Bu da hükümlüler arasında problem oluyor, şayet istekleri yerine gelmezse birçok siyasi hükümlü açlık grevine gidecek" dedi.

Cezaevi önünde bekleyen siyasi hükümlü aileleri ise çocuklarına yapılan bu uygulamanın haksızlık olduğunu ileri sürdü. Aileler, "Bir an önce bu uygulamadan vazgeçilsin. Aksi takdirde cezaevi önünde günlerce nöbet tutacağız. Çocuklarımızı yalnız bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber