Can bebeği dedesi teslim aldı

Diyarbakır’da 25 Kasım 2013’te girdiği bunalım sonucu eşi Songül Malkoç’u poşuyla boğarak öldüren 19 yaşındaki Mehmet Emin Ç.’nin 6 aylık bebeği Can bebek, büyükbabası tarafından teslim alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Can bebeği dedesi teslim aldı

Diyarbakır'da 25 Kasım 2013'te girdiği bunalım sonucu eşi Songül Malkoç'u poşuyla boğarak öldüren 19 yaşındaki Mehmet Emin Ç.'nin 6 aylık bebeği Can bebek, büyükbabası tarafından teslim alındı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde 18 yaşındaki eşi Songül Malkoç'u öldüren Mehmet Emin Ç.'nin 6 aylık bebeği Can, Emin Ç.'nin babası tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü'nden teslim alındı. 6 aylık Can bebek yaklaşık 1 aydır devlet koruması altındaydı. Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Can bebeğe aile sahip çıkmamıştı. Can bebeğin büyükbabası geçtiğimiz hafta Diyarbakır Valiliği'ne başvurarak bebeğin kendilerine teslim edilmesini istedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise, araştırma yaptıktan sonra bebeği dedesine teslim etti.

"CAN BEBEĞİN YERİ AİLESİNİN YANIDIR"

İHA muhabirine bebeğin durumu hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Can bebeğin yaklaşık bir ay kendilerinde kaldığını ve özel bir ekip tarafından bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Bozkurt, "Can bebek bizde kaldığı süre zarfı içinde çok iyi bakıldı. Her türlü ihtiyacı giderildi. Geçtiğimiz hafta dedesi bize başvurdu ve bebeğin kendilerine verilmesini istedi. Bizde Can bebeğin asıl yerinin ailesinin yeri olduğunu bildiğimiz için bebeği ailesine teslim ettik" dedi.

Mehmet Emin Ç., 25 Kasım Kadına yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı eşini poşu ile boğarak öldürmüş, daha sonra çıkarıldığı savcılıkça tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber