Ailesi, Danıştay'ın yeni Başkanı'nı anlattı: Kendi elbisesini kendi diker

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Başkanlığına seçilen Sumru Çörtoğlu'nun Tokat'ta yaşayan dayısı Mustafa Alkoçoğlu, yeğeninin bu yeni görevini eksiksiz yapacağından aile olarak hiçbir kuşkularının olmadığı söyledi.

Tokat'ta kağıt ve selüloz üretimi firması olan Mustafa Alkoçoğlu (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1943'te Tokat'ta doğan yeğeni Sumru Çörtoğlu'nun kısa bir süre şehirde kaldıktan sonra annesi ve babası ile Ankara'ya gittiğini belirtti.

Sumru Çörtoğlu'nun ailesine son derece bağlı olduğunu, işlerini sürekli kendisinin yaptığını anlatan Alkoçoğlu, şöyle devam etti:

"Kendi elbisesini bile kendisi diker. Çok iyi ve görevinde başarılı bir yapıya sahiptir. Onunla gurur duyuyoruz. Evinde yapılacak bir iş varsa kendisi yapar. Çok yetenekli ve son derecede ailesine bağlıdır. Kendisi tam anlamıyla örnek bir anne ve örnek bir insandır.

Onun bu yeni görevini eksiksiz yapacağından aile olarak hiçbirimizin kuşkusu yoktur." Sumru Çörtoğlu'nun Danıştay Başkanı olduğunu televizyondan öğrendiğini belirten Alkoçoğlu, kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini ve görevinde başarılar dilediğini kaydetti.

Yeğeni ile sürekli görüştüklerini ifade eden Alkoçoğlu, kendisinin emekli astsubay olduğunu, astsubay olmasında Çörtoğlu'nun babasının etkisi bulunduğunu ifade etti. Alkoçoğlu, şöyle konuştu:

"O günlerde Sumru'nun babası üsteğmen olarak Tokat'ta görev yapıyordu. Annesi ile burada tanışıp evlendiler. Babasının asker olmasının bizim ailemizde çok büyük önemi vardır. Çünkü kendisinin son derece iyi olması ve insanlara yaklaşımı ailemizin askerlere olan sevgisini daha da çok yükseltmiştir. Benim de astsubay olmam kendisini örnek almamdandır." Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun 3 dayısının Tokat'ta yaşadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber