Danıştay saldırısında karanlık ilişkiler yumağı

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanlı saldırıda gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda Avukat Arslan'ın içinde bulunduğu karanlık ilişkiler yumağı çözülmeye çalışılıyor. Ancak, ortaya çıkan her delil polisi şaşkına çeviriyor. Son olarak aranırken hastanede yaralı bulunan kilit isim eski binbaşı Tekin'in, VKGBH'lilerin dergisinde köşe yazarı olduğu ortaya çıktı

Herkesi şaşkına çeviren ilişkiler yumağında delillerin adeta gözlere sokulduğu saldırıda her geçen gün zihinleri daha da bulandıran bilgiler elde ediliyor. Olayda sızdırılan bilgiler saldırının şeriatçı çevrelerden çok ulusalcı bazı grupların bu saldırıyla ilişkili olduğu izlenimini yaratıyor. Saldırganın yakalandığı anda üzerinden çıktığı öne sürülen 'Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'nin (VKGBH) kimliği dikkatleri bu yöne yoğunlaştırdı. Ortaya atılan bir diğer isim de bu tabloyu tamamlayıcı özellikteydi. Çetenin 'elebaşı' olarak aranan ve dün yaralı olarak bulunan eski jandarma binbaşı Muzaffer Tekin'in de VKGBH Derneği ile ilişkisi ortaya çıktı. Derneğe yakın çevreler derneğin yayımladığı Türkeli Dergisi'nde eski binbaşının köşe yazısı yazdığını dile getirdi.

Danıştay'a saldırı olayının kilit ismi olarak aranan Muzaffer Tekin, onursal başkanlığını emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın yaptığı VKGBH Derneği'nin yayın organı Türkeli Dergisi'nin köşe yazarlarından biri çıktı. Saldırıda tetiği çeken Avukat Alparslan Arslan'ın üzerinden de VKGBH Derneği Beykoz Şube Başkanı Engin Cin'e ait kartvizit çıkmıştı.

'TANIMIYORUM' DEDİ SONRA HATIRLADI

VKGBH Derneği Başkanı Taner Ünal ise sorduğumuz eski binbaşı Tekin'i önc e tanımadığını söyledi. Beş dakika sonra AKŞAM'ı arayarak 'Şimdi hatırladım. Muzaffer Tekin ile 13 Mart 2005'te İstanbul'daki bir konferansta tanıştık. Kendisi çok saygıdeğer bir insandı. Çok centilmen, ordu çevrelerinde çok sevilen ve tutulan beyefendi bir insan. Bu saldırı ile yakından uzaktan ilişkisi olabileceğini sanmıyorum. İsminin ortaya atılmasının arkasında başka bir komplo olduğunu düşünüyorum' dedi.

Ünal şu iddialarda bulundu: 'Saldırganın üzerinden derneğimizin kimliği ve kartviziti çıktığı haberleri doğru değil. Tespit yaptık. Bu Zaman Gazetesi muhabirinin ortaya attığı bir yalan. Önüne verilen senaryoyu uygulamış Bu senaryo Pentagon'da hazırlanıyor. Global bir komplo arkasında da NATO var. Zaman gazetesi de bunu organize ediyor.'

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı VGBH ile ilişkisi olmadığını belirterek, 'Bu hareketin üyesi ya da onursal başkanı değilim. Dernekle bir ilişkim yok. Bu konuda herhangi bir açıklama yapamam' diye konuştu. Dernek Başkanı Ünal ise 'Kundakçı Paşamız derneğin kurulduğu günlerde bizimle birlikteydi. O dönemde bizim için 'Paşalar hareketi' diye çok yoğun dedikodular oldu. Bunun üzerine paşamızın zarar görmemesi için müştereken biraz geri durmasını kararlaştırdık.' demişti.

Bulmacanın parçaları

GÖZALTINDA sorguları süren 9 kişinin birbiriyle ilişkisi ortaya çıkıyor. Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin İrşi Ankara'ya saldırı için gelen ekipte yer alıyor. Aynı ekip Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıda da yer almış. Nusret Aras ise Yıldırım'ın eylemden sonra Nevşehir'de ilişki kurduğu kişi. Sinan Berberoğlu: Avukat Alparslan Arslan'ın arkadaşı. Saim Özmen: Avukat Alparslan Arslan'ın asker arkadaşı. Arslan'ın telefonla ve maillerle sık sık görüştüğü kişi. Mehmet Atmaca: Arslan'ın eylem sonrası ve öncesi görüştüğü iddia ediliyor. Tarkan Toper: Ata Ocakları eski başkanlarından Avukat. Saldırı öncesi ve sonrası Arslan'la görüştüğü iddia ediliyor. Adı bir cinayet olayına karıştı. Orhan Kadı: Mustafa Birden'in adres ve telefonunu e-mail ile Arslan'a bildirdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber