Meclis bu hafta yoğun gündemle çalışacak. İşte gündem...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunun bu haftaki önemli gündem maddesi, Başbakanlığa terörle mücadele konusunda koordinasyon sağlama görevi veren tasarı olacak.

Genel Kurul, haftaya, 9. Uyum Paketi içinde yer alan uluslararası sözleşmelerle başlayacak. Gündemin ön sıralarına alınan, İnsan Hakları ve Ana Hürriyetlerini Korumaya Dair Sözleşme, Gözden Geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı ve Avrupa Sosyal Şartına Değişiklik getiren protokolün onaylanmasına dair yasa tasarıları görüşülecek.

Ayrıca, Türkiye ile Afganistan, Ukrayna ve Şili arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasını içeren anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair tasarıların da ele alınması bekleniyor.

Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 25 Mayıs Perşembe günü görüşülmesi bekleniyor.

Tasarı, Başbakanlığın görevleri arasına ''İç ve dış güvenlik ile terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama'' görevini ekliyor. Güvenlik İşleri Başkanlığının ismi ise Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor.

Genel Kurul, 23 Mayıs Salı ve 24 Mayıs Çarşamba günü 15.00-21.00, 25 Mayıs Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM'deki ihtisas komisyonları gündemlerindeki yasa, tasarı ve teklifleri görüşecek.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 15 maddesindeki düzenlemeler nedeniyle iade ettiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası, 23 Mayıs Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman) oluşturulmasını öngören yasa tasarısı, 24 Mayıs Çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek.

Kurumlar Vergisi Yasasında değişiklik içeren tasarının görüşmelerine ise 25 Mayıs Perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonunda devam edilecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 25 Mayıs Perşembe günü TEKEL ve bağlı kuruluşlarının hesaplarını görüşecek.

AB Uyum Komisyonu ise geçen hafta başlattığı ''sivil toplum diyalogu ve bu diyalog çerçevesinde parlamentonun katkıları'' konulu toplantıya, 25 Mayıs Perşembe günü devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber