Cömert'i çevik fişeği vurmuş!

Antakya’daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Abdullah Cömert’in başına isabet eden gaz fişeği ile öldürülmesine ilişkin soruşturmada, çarpıcı bir gelişme yaşandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 08:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Cömert'i çevik fişeği vurmuş!

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Jandarmanın, görüntü kalitesini düşük bulduğu için gaz fişeğinin hangi araçtan atıldığını tam olarak belirleyemediği 3 akreple ilgili MOBESE görüntüleri, özel bir kuruluşta netleştirildi.

Cömert ailesinin avukatları, görüntüleri özel bir kuruluşta netleştirdi. Görüntüler, Cömert'in vurulduğu zaman diliminde bulunduğu sokağa gaz fişeğinin, Çevik Kuvvet'e ait beyaz renkli şortland marka zırhlı araçtan atıldığını ortaya koydu.

Avukat Hatice Can, bu gelişme üzerine savcılığa başvurarak, beyaz akrepte görev yapan gazcı tabir edilen polis ile gaz fişeği atılması emrini veren rütbeli amirlerin tutuklanmasını istedi. Can, dilekçesinde, şunları söyledi:

"Görüntülerde beyaz Akrep'in Gündüz caddesi Yıldız Sokak başında durarak 1. atışı saat 23.09.26'da, 2. atışı 23.09.31'de yaptığı ve Uğur Mumcu alanında olduğu saatin de 23.09.48 olduğu tespit edilmiştir. Tanık Ahmet Karaçaylı'nın Cömert'i kendi aracı ile götürürken hastaneyi aradığı saat 23.11'dir. Beyaz Akrep aracın kamera görüntülerinin incelenmesinde de Cömert'in öldürüldüğü saatte Cömert'in vurulduğu yere iki kere gaz fişeği attığı görülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber