Memurlara vali nasihati

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da görev yapan devlet memurlarına yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri, İl Özel İdare binasındaki Meclis Toplantı Salonu'nda başladı.

Toplantıya katılan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, memurları kanunsuz iş yapmamaları konusunda uyardı. Memurlara verilecek olan hizmet içi seminerlerin faydalı olacağına inandığını belirten Kara "Bilindiği gibi devlet memurları kanunlara, kurallara uyan kişilerdir. Kanunlara riayet konusunda titizlikle davranılmalı. Birileri sizlerden sürekli kanunsuz iş yapmanızı isteyebilir, buna kesinlikle izin vermeyin. Unutmayın, kanunsuz işin koruyucusu olmaz. Kanunsuz iş yapanlar bunun bedelini er ya da geç öderler" dedi.

Vatandaşlara güler yüzlü olunması ve iyi davranılması konusunda memurları uyaran Vali Mustafa Kara, konuşmasında şunları söyledi:

"Vatandaşların işlemlerini süratle yapmak lazım. Kurumumuza gelen insanlara, insanca davranmak son derece önemlidir. Çalışmalarınız sırasında yüzünüz gülebiliyorsa bu sizin sağlığınız açısından da son derece önemlidir. Unutmayalım, her kurum bir aile gibidir. Kurum içerisinde bir huzursuzluk olduğu takdirde herkes huzursuz olur."

Memurlara kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda nasihat veren Kara, kurumlarda yapılan çalışmalarda tertip ve düzene önem verilmesini de istedi. Hiçbir kamu görevlisine önyargıyla bakmadığını vurgulayan Kara, "Benim kafamda 2 türlü insan vardır. Biri çalışan diğeri çalışmayan. Ben insanları bu şekilde ayırırım. Dolayısıyla kamu görevlilerinin yaptıklarına bakarım" diye konuştu.

Kastamonu'da kamu görevlerinin güzel yürütüldüğünden de bahseden Kara, memurların gelişen teknolojiye ayak uydurmalarını da istedi. Son olarak ilin asayişinden bahseden Kara, "Asayişimizin düzgün olması için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Tabi eksikliklerimiz de yok demiyoruz. Ancak bunları da en kısa zamanda gidereceğiz" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber