Altının onsu 1.305 dolar direncinde

"Altının ons fiyatı 1.305 dolar seviyesi üzerinde kaldığı sürece 1.320 dolar seviyesini hedefleyebilir. 1.305-1.300 dolar bandının aşağı kırılması durumunda ise 1.290 ve 1.275 dolar seviyeleri izlenmelidir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 11:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altının onsu 1.305 dolar direncinde

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı analistlerin güçlü direnç olarak belirttikleri 1.305 dolar seviyesinin hemen üzerinde, 1.308 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Geçen hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması, Çin'de ekonomiyi canlandırmak için ek mini paket hazırlanmasının etkisiyle 1.300 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatı, yükselişini bugün de devam ettirerek analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.305 dolar seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

Analistler, Ukrayna odaklı yaşanan gelişmelerin "güvenli liman" alımlarında yeniden talebi artırabileceğini ve bu nedenle altında bir yükselişin başlayabileceğini belirtiyor.

Fed'in faizlerin artabileceğini gündeme getirdiği 18-19 Mart toplantısının tutanaklarının yarın yayınlanacağını kaydeden analistler, tutanaklardaki mesajların da altın fiyatlarının seyri açısından önemli olduğunu ifade ediyor.

Teknik olarak altının ons fiyatının 1.305 dolar direncini yukarı yönlü kırması durumunda 1.320 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, 1.305 dolar direncinin aşılamaması durumunda 1.290 dolar desteğinin hedeflenebileceğini öngörüyor.

- "Altın 1.305 dolar seviyesi üzerinde kaldığı sürece 1.320 dolar seviyesini hedefleyebilir"

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut ise konuya ilişkin değerlendirmesinde, altının yakın zamanda 1.393 dolar direncini test ettikten sonra Kırım riskinin yavaş yavaş gündemden düşmesiyle düşüş trendine başladığını ve 1.275 dolar seviyesine kadar gerilediğini hatırlattı. Gerek Çin'in ekonomiyi canlandırmak için ek mini paket hazırlaması gerekse de ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentinin altında kalmasının altına destek verdiğini vurgulayan Karabulut, daha sonra altının yeniden 1.300 dolar bandının üzerine çıktığını anımsattı.

Altının ons fiyatında 1.305 dolar seviyesinin ise düşüş trendinin yukarı kırılabilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Karabulut, altının bugün itibarıyla 1.305 dolar seviyesini yukarı kırdığını ve üzerinde tutunduğuna dikkati çekti.

Mevcut konjonktürde Ukrayna'nın doğusundan Rus yanlılarının gösteri yaptığını ve Donetsk'de Rusya'ya katılım için referandum yapılmasını istediğini hatırlatan Karabulut, bunun için şiddeti oldukça sert protestolar düzenlendiğini ifade etti. Karabulut, bu duruma Rusya'nın tekrar müdahil olmasının altın için yeni bir yükseliş hikayesi yaratabileceğinin altını çizdi.

Şu anda bu durumun piyasada fiyatlamasının fazla olmadığının görüldüğünü ancak ilerisi için riskleri artıracak bir durum olduğunu söyleyen Karabulut, şunları aktardı:

"Öte yandan Fed'in faizlerin artabileceğini gündeme getirdiği 18-19 Mart toplantısının tutanakları da yarın yayınlanacak. Tutanaklardan çıkacak satır başlarına göre faiz artırımı görüşünün Fed içerisinde ne kadar yoğun ve öncelikli olduğunu tutanaklar gösterebilir. Diğer yandan ise ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yukarı yönlü hareketinin sınırlı olması, şuan yüzde 2,70 seviyesinde, doların değer kaybetmesini sağlayan diğer etmendir. Altının ons fiyatı, 1.305 dolar seviyesi üzerinde kaldığı sürece 1.320 dolar seviyesini hedefleyebilir. 1.305- 1.300 bandının aşağı kırılması durumunda ise 1.290 dolar ve 1.275 dolar seviyeleri izlenmelidir."

Gram altında ise hem altının ons fiyatındaki hem de dolar/TL paritesindeki gevşeme eğilimi nedeniyle düşüşler görüldüğünü belirten Karabulut, gram altının son olarak 87,90 lira seviyesinden destek aldığını kaydetti.

Altının gram fiyatına, ons fiyatının bugünkü yukarı hareketinin bir miktar destek olduğunu dile getiren Karabulut, "Gram altında düşüş trendinin teyidi için 87,90 lira desteğinin kırılması gerekiyor. Bu durumda 86,75 lira desteği hedeflenebilir. Gram altının, düşüş trendinin üst bandını yani 89,35 lira direncini kırması durumunda ise 90,40 direnci hedeflenebilir" tahminini de paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber