Eski binanın 'yalnız milletvekili' de taşınıyor

Milletvekillerinin yeni makam odalarına taşınmalarının ardından 2,5 aydır eski binada tek başına kalan CHP Milletvekili Öner, Meclis Başkanı Çiçek'in ricası sonrasında taşınma kararı aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski binanın 'yalnız milletvekili' de taşınıyor

Peyzaj düzenlemesinden ve ana binanın estetiğine uygun olmamasından şikayet ettiği TBMM kampüsü içindeki yeni halkla ilişkiler binasına taşınmayı reddedince yaklaşık 2,5 aydır eski binanın A bloğunda kalan tek milletvekili olan Öner, Ağrı Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle Meclis'ten ayrılacak olan BDP milletvekili Sırrı Sakık'ın odasına taşınacak.

Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni binanın ana bina ile estetik ve yapısal açıdan uyumlu olmadığı, çirkin bir görüntüye yol açtığı ve etkili manyetik alan nedeniyle sağlık açısından da olumsuzluklar taşıdığı eleştirilerini yineledi.

Eski binada kalma kararı aldığında, bu kararını ancak grubundan, parti yönetiminden veya Meclis Başkanlığı'ndan net bir talimat gelmesi halinde değiştireceğini söylediğini aktaran Öner, gelinen noktada Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in hafta başında kendisini telefonla arayarak ve bir yazı göndererek taşınması yönünde nezaketli bir ricada bulunduğunu anlattı.

Öner, eski binada kalarak bu binanın tarihi ve estetik önemine dikkati çekmeyi ve yıkılmasını önlemeyi amaçladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Meclis'i Meclis Başkanı yönetiyor. Bizim de ona karşı, düşüncelerimizi açıklamaktan başka yasa dışı bir tarzımız, tavrımız olmaz. Meclis Başkanlığı'nın yazısı üyeleri bağlayan bir yazıdır. Ortaya koyduğumuz tavırda birkaç amaç vardı. Birincisi yeni binanın sağlıksız, ergonomiyle bağdaşmayan, estetikten yoksun yönleri olduğunu vurgulamaktı. Bir diğer amacımız da mevcut eski binanın ödüllü, mimari açıdan muhteşem bir yapı olduğunu dikkati çekmek, yıkılmasını önlemekti. Şimdi o amaçlara ulaşıldığını düşünüyorum."

-"En azından iki ağaç görebiliyorum"

Eski binanın yıkılmayarak, kütüphane yada benzeri bir hizmet alanına dönüştürülerek kullanılmasının gündeme geldiğini anlatan Öner, "İki amacımızı da ulaştık. Biri yeni binanın olumsuz bir yapı oluşu, ikincisi de eski binanın değeri ve yıkılmaması gerektiğiydi. İki amacımıza da ulaşmış bulunuyoruz. Artık bir zorunluluk olması nedeniyle yeni binaya istemeyerek taşınıyoruz" diye konuştu.

Daha önce kendisi için belirlenen odanın dört cepheden de granitleri gördüğünü aktaran Öner, "En azından bu 3,5 cepheden granitleri görüyor. İki ağacı görebiliyorum. O iki ağaç da beni mutlu ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber