Rektörlük için vaat yağıyor

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi'nde adayların vaatleri arasında, tatil köyünden huzurevine, fitness merkezinden yaz okuluna kadar çok şey var.

Marmara Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri rüzgarı esiyor. 16 Haziran'da yapılacak rektörlük seçimlerine sekiz aday katılacak. Bin 339 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimde adaylar neler yapacaklarını bastırdıkları broşürler aracılığıyla anlatıyor. Üçüncü kez rektörlük yarışına katılan üç adaydan ikisi kadın. Adayların ortak vaadi demokratik ve katılımcı bir üniversite ortamı yaratmak, adil olmak ve Atatürkçülük. Ayrıca 20 yıldır inşaatı süren 600 yataklı Tıp Fakültesi hastanesinin tamamlanması, sanayi ve üniversite işbirliğinin gerçekleştirilmesi de gözde vaatler arasında. Ancak bunların dışında adayların seçildikleri takdirde yerine getireceğini söyledikleri vaatleri siyasileri aratmıyor. Her öğretim üyesine bir bilgisayardan, fitness merkezleri, huzurevi, konut kooperatifi, boğaz manzaralı sosyal tesis, tatil köylerinde indirim yapılmasına kadar bir liste uzanıyor.

ELEŞTİRİ DİNLEYECEK

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necla Pur da seçilirse anketlerle üniversite mensuplarının önerilerini ve eleştirilerini alacak. Prof. Nur kooperatifler kuracağını da vaad ediyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber