Ramazan'ın ilk günü küfürlü kavga

Torba tasarı görüşmelerine vekillerin kavgası damga vurdu. CHP’li Erdoğdu ile Ak Partili Üstün arasında kavga çıktı. Küfürlerin havada uçuştuğu kavgayı araya giren vekiller ayırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2014 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ramazan'ın ilk günü küfürlü kavga

ŞEBNEM HOŞGÖR

TBMM Plan Bütçe Komisyonu torba kanun düzenlemesine ilişkin mesaisinde finale yaklaştı. İktidar ile muhalefet milletvekillerinin karşılıklı Ramazan kutlamalarıyla başlayan komisyonun dünkü toplantısında varılan uzlaşma ile sorunlu 10 maddenin görüşmeleri Pazartesi gününe bırakılarak toplantı planlanandan erken bitirilirken, CHP'li Aykut Erdoğdu ile Ak Partili Feramuz Üstün arasında kavga çıktı. Tasarının 13 maddesi daha kabul edildi.

Ak Partili Recai Berber başkanlığında toplanan Plan Bütçe Komisyonu 76. maddeden başlayarak torba tasarıya ilişkin görüşmelerini sürdürdü. Önceki gece komisyonda yaşanan yüksek gerilime karşın Ramazan'ın ilk günü olması nedeniyle dünkü toplantı karşılıklı iyi niyet mesajlarıyla açıldı.

İktidar ve muhalefet milletvekilleri karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan'ını kutladı. Yapılan açıklamalarla tansiyonun düşürüldüğü toplantıda iktidar ve muhalefet temsilcilerinin yaptığı görüşmeler sonucu çalışmaların hızlanması için sorunlu maddelerin bir sonraki toplantıya bırakılması, buna karşı muhalefetin sorunsuz maddeler üzerinde söz almaması ve Pazar günü toplantının yapılmaması konusunda uzlaşmaya varıldı.

'Artistlik yapıyorsun'

Ancak Harcırah Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının 80. maddesinin görüşmelerinde müfettişlere ödenecek harcırah miktarına ilişkin bürokratlarca komisyona bilgi verilirken, CHP'li Erdoğdu ile Ak Partili Üstün arasında karşılıklı atışmayla başlayan gerilim biranda kavgaya dönüştü. CHP'li Erdoğdu, genel müdür ve müfettişlere verilen harcırah tutarını sorup "54 lira" karşılığını alınca "Bu parayla bankta bile kalınmaz" eleştirisinde bulundu. Üstün, "Kaç lira vereceğiz, bin lira verelim o zaman. Artistlik yapıyorsun" tepkisini gösterdi. Üstün'ün "Komisyon üyesi olmayanlar buraya geliyor kavga çıkıyor" diyerek tepkisini sürdürmesi üzerine Erdoğdu "Milletvekiliyim sana mı soracağım?" karşılığını verince ortalık karıştı.

Üstün bir anda yerinden fırlayarak Erdoğdu'ya doğru yönelirken bu sırada iki vekil arasında karşılıklı küfürler havada uçuştu. İki vekil arasında yumruklaşmaya varan kavganın yaşanmasını araya giren vekiller güçlükle önledi.

Muhalefet önerge kabul ettirdi

Tasarının 76. maddesinin görüşülmesi sırasında ise MHP'li üyelerin "engelleme" amaçlı verdikleri bir önerge, o sırada iktidarın salonda sayısal açıdan muhalefetin gerisinde kalması nedeniyle sürpriz biçimde kabul edildi. MHP'nin esnaf odalarının üst kurullara birliklere olan borçlarının yasayla getirilen yapılandırılmaların kapsamı dışında bırakılmasını öngören önergenin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından oturumu yöneten AK Partili Vedat Demiröz, iktidarın azınlıkta olduğunu fark etmeyip önergeyi oya sundu.

Ara vermek istedi

"Kabul edenler" deyip CHP, MHP ve HDP'li 9 milletvekilinin elini havada gören Demiröz, kafasını iktidar sıralarına çevirince salonda derin bir sessizlik oldu. Ak Partili sadece 7 milletvekilinin olduğunu fark eden Demiröz, toplantıya ara vermek istedi. Ancak muhalefet karşı çıkınca Demiröz mecburen oylamayı tamamladı ve "önergenin kabul edildiğini" ilan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber