Meteoroloji'den sıcaklık ve yağış uyarısı

Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den sıcaklık ve yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Tekirdağ, Çankırı, Gümüşhane, Artvin, Adana'nın kuzeyi, K.Maraş'ın batı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz, kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadedniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklıklarının Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ısı/güneş çarpması, diğer sağlık problemleri, vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber