Baz istasyonu ölçümleri internette

BTK, elektromanyetik alanları şiddetini ölçüm sonuçlarını internette paylaşmaya başladı. Baz istasyonlarından şu ana kadar alınan ölçümlerde ortalama elektromanyetik değer 0.1-5 volt/metre oldu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Temmuz 2014 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baz istasyonu ölçümleri internette

Ercan Baysal

Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgada dünya örneklerine göre 4 kat daha güvenli olan Türkiye, çıtayı bir basamak daha yükseltti. Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetlerini ölçmek ve bunları kamuoyu ile internet ortamında paylaşmak amacıyla Elektromanyetik Alanları Sürekli İzleme Sistemi (ESİS) Projesi hayata geçirildi. ESİS kapsamında kurulan ölçüm cihazları Türkiye'nin ihtiyaç duyulan noktalarına konularak sonuçları canlı olarak yayınlanacak. Şu an İstanbul Taksim, Ankara Kızılay, İzmir Konak gibi merkezlerde bulunan ölçüm cihazları, baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik alan değerlerini anlık olarak bildiriyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer "Baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik değerlerin uluslararası kuruluşlara göre kabul edildiği limit değer 41 volt/metre iken, Türkiye'de bu değer 10 volt/metre. Ölçüm sonuçları ise ortalama 0.1-5 volt/metre aralığında" dedi.

Hastane, okul yakın takipte

Ölçüm sonuçlarının ema-olcum.btk.gov.tr/ adresinden takip edilebileceğini belirten Acarer "Ölçüm cihazlarını, baz istasyonlarının birden çok sayıda bulunduğu okul, üniversite, hastane, bina vb yaşam alanlarına yakın yerlere kurduk" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber