Ruhsatı ve yetki belgesi olmadığı halde, muhasebeci gibi mükellef oluşturup kaçak çalışanlar vergi kayıp kaçağını artırıyor.

Haber Giriş : 01 Şubat 2004 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ruhsatı ve yetki belgesi olmadığı halde, muhasebeci gibi mükellef oluşturup kaçak çalışanlar vergi kayıp kaçağını artırıyor.

Ruhsatı ve yetki belgesi olmadığı halde, muhasebeci gibi mükellef oluşturup kaçak çalışanların, haksız rekabetin yanında, düzenledikleri sağlıksız beyan ve yanlış mali tablolarla vergi kayıp kaçağını artırdıkları bildirildi. Adana Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Coşar, Türkiye'de kayıtdışı ekonominin kayıtlı ekonomiden daha yüksek olduğunu belirterek, bunun sadece mali piyasaların denetiminden kaynaklanmadığını, en önemli etkenlerden birinin de sağlıksız vergi hesapları olduğunu söyledi. Bu durumun, ticaret yapanlar kadar hizmet veren mali müşavir ve muhasebeciler arasında da haksız rekabete yol açtığını belirten Coşar, ?Bir tarafta vergi yasalarını tam uygulayan muhasebeciler, diğer taraftan ruhsatı ve yetki belgesi olmadığı halde meslek mensubu gibi mükellef oluşturup kaçak çalışanlar var. Kaçak çalışanlar, sağlıksız beyan ve yanlış mali tablolarla vergi kayıp kaçağını artırmakta, ticaret yapanlar açısından da maliyet ve satış dengelerini alt üst eden bir sistemi beslemektedir? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber