Maliye Bakanlığı, personel, sosyal güvenlik kuruluşlarına transferler, yedek ödenek ve faiz ödenekleri dışındaki ödeneklerin %10'unu bloke tutacak.

Haber Giriş : 01 Şubat 2004 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, personel, sosyal güvenlik kuruluşlarına transferler, yedek ödenek ve faiz ödenekleri dışındaki ödeneklerin %10'unu bloke tutacak.

Bütçeye dahil kuruluşlardan 2004 yılı ayrıntılı harcama program tekliflerini hazırlayarak göndermelerini isteyen Maliye Bakanlığı, Bütçe Yasası ile yatırım ödeneklerinden yapılan yüzde 2'lik kesintinin yanı sıra, personel, sosyal güvenlik kuruluşlarına transferler, yedek ödenek ve faiz ödenekleri dışındaki ödeneklerin de yüzde 10'unun bloke tutulacağını bildirdi.

Maliye Bakanlığı'nın 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2004 bütçesinin enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi, kamu borç stokunun düşürülmesi, yüksek ve istikrarlı bir büyüme performansına ulaşılması amacıyla tasarruf anlayışıyla hazırlandığı vurgulanan tebliğde, bütçe ödeneklerinin bu anlayışla kullanılmasının büyük önem taşıdığı belirtildi.

Kurum ve kuruluşlar ayrıntılı harcama program tekliflerini 20 Şubat 2004 tarihine kadar Maliye Bakanlığı'na iletecekler. Harcama programları, uygulanan ekonomik programı, bütçe gider ve gelirlerinde önceki yıllarda yaşanan gerçekleşmeleri, örgüt yapılarındaki değişiklikleri, mevsimsel özellikleri, harcamaların niteliğini ve diğer özel durumlarını dikkate alacaklar. Söz konusu blokaj SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın bütçeye getireceği ek yükün karşılanması amacıyla uygulamaya konuluyor. Hükümetin gelecek ay içerisinde TBMM'ye sunacağı ek bütçe yasa tasarısı ile de söz konusu ödenekler tümüyle iptal edilecek.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber