TDK, yabancılara gönderilen 'İngilizce su faturası'na tepki gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2006 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Didim Belediyesinin yabancılara yönelik başlattığı İngilizce su faturası uygulamasına tepki gösterdi.

Akalın, Belediye Başkanlığına gönderdiği ve Didim'e yerleşen yabancılara su faturalarının İngilizce olarak göndermesinin yanlış bir uygulama olduğunu vurguladığı mektubunda, şunları kaydetti:

"Didim Belediyesinin, yabancı dille su faturası düzenlediğini basından öğrenmiş bulunmaktayız. Başkanlığınızla yaptığımız telefon görüşmesinde de bu uygulamanın doğru olduğu ortaya çıkmıştır.

Anayasamızın 3. maddesinde devletin dilinin Türkçe olduğunun açıkça belirtilmesine rağmen belediyenizce böyle bir uygulamaya gidilmesini anlamak mümkün değildir.

Türk Dil Kurumu olarak kurucumuz Yüce Atatürk'ün talimatları doğrultusunda Türkçe'nin güzelliklerini ortaya çıkarmak, dilimizi yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmak konusunda sizlerden destek beklerken, yabancı dille yazılmış fatura uygulamasıyla bizleri son derece rahatsız etmiş bulunmaktasınız.

Hangi gerekçe ile olursa olsun aldığınız bu uygulamadan en kısa zamanda vazgeçeceğinizi umuyor ve bu konuda gerekli girişimleri başlatmanızı diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber