AKP'li vekil Koçak, partiden ihraç edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileri nedeniyle 'tedbirli olarak partiden kesin ihraç' talebiyle AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu'na sevkedilen Afyon Milletvekili Mahmut Koçak, partiden ihraç edildi.

Bu ihraçla birlikte AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 355'e düştü.

Müşterek Disiplin Kurulu, Koçak'ın partiden ihraç gerekçesini, Parti Tüzüğü'nün ''parti yöneticilerine, üyelerine, parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın organları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak' maddesine dayandırdı.

Müşterek Disiplin Kurulu, ihraç kararını oybirliğiyle aldı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, 6 haziranda Müşterek Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti. Müşterek Disiplin Kurulu, aynı tarihte Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in de partiden ihracına karar vermişti.

Koçak ne demişti?

Koçak, 4 haziranda Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan söyleşisinde, "Başbakan gergin, son zamanlarda daha çok gergin. Fevri. Kasımpaşalı kültürüyle yetişmiş olabilir. Ama her seferinde o şekilde davranması olmuyor" demişti.

Koçak, 23 haziranda Antalya'da yapılacak AK Parti kampı için Erdoğan'a 'yetkilerinin önemli bir kısmını devret' önerisinde de bulunmuştu.

Koçak açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"23 haziranda yapacağımız toplantıda parti kurumlarına bence üzerindeki birçok yetkiyi devretmelidir. Tamamıyla devlete ve hükümete kilitlenip kurumlar arasında diyalog oluşturmalı, asker-sivil arasında gerginliğe yol açmayacak bir tutum izlemeli, yargıyla kesin güven ortamı yaratmalıdır. Bu hamleyi yapacağına inanmak istiyorum. İnanıyorum diyemiyorum. Bu gerginlik haliyle hükümet etmek, partimiz açısından da, kurumlarla diyalog açısından da bir hayli zor olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber