Üniversitelere açık çek

Devlet; üniversite-sanayi işbirliğinde proje sunanlara açık çek verdi. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 'Yetişmiş eleman sıkıntısı var. Para yönünden bir sıkıntımız yok. Biz bakanlık olarak üniversitelere şunu söylüyoruz; 'Projesi sizden desteklemesi bizden' dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ekim 2014 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelere açık çek

ŞUAYİP ALABAY

Türkiye'de yazılım pazarını büyütmek, sektördeki istihdamı artırmak ve yazılım firmalarının beklentilerine uygun, nitelikli insan yetiştirerek sektörü güçlendirmek amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi ile YASAD bir araya gelerek önemli bir protokole imza attı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, BTK Başkanı Tayfun Acarer'in yanı sıra yazılım sanayicileri, akademisyenler, bakanlık yetkilileri ve Türksat yöneticileri katıldığı İstanbul'daki törende üniversite-sanayi-kamu işbirliği yolları, beklentileri ve hedefleri konuşuldu.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ TÜRKİYE'DEN DAHA HIZLI BÜYÜDÜ

10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin aynı olmadığını söyleyen Elvan, '2002 yılında geniş bant abone sayısı neredeyse yok denilebilecek bir düzeydeydi. Bugün bu rakam 38,5 milyon abone sayısına ulaştı. 240 bin kilometre fiber optik altyapıya sahibiz. 3G abone sayısı 54 milyona ulaşmış. Mobil abone sayısı 71 milyona ulaştı. İnternet kullanıcı sayısı tam 42 milyon. Mobil internet kullanan abone sayımızın 28,4 milyon ulaştığını biliyorum. Bilgi ve iletişim sektörümüz çok hızlı gelişiyor. İletişim sektöründe yıllık ortalama büyüme hızımız, Türkiye'nin büyüme ortamasının yaklaşık 3-4 katı' dedi.

PROJEYİ GETİRİN DESTEKLEYELİM

2015 yılında 4G'ye geçiş için kolların sıvandığınıda vurgulayan Bakan Elvan, 'Para diyorsanız o yönde de bir sıkıntımız yok. Biz bakanlık olarak çok açık ve net söylüyorum; Özellikle yazılım alanında Türkiye'nin önünü açabilecek projeleri getirin 'Projesi sizden desteklemesi bizden'. Yeterki bu ülkenin önünü açabilecek projeleri üretelim' açıklamasında bulundu.

Yetişmiş eleman sıkıntısı var

BTK Başkanı Tayfun Acarer, de üniversite sanayi işbirliği ile Türkiye'den de Whatsapp gibi firmaların çıkması gerektiğini belirtti. YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş ise ,'YASAD'ın 362 üyesi var. Yazılım pazarının ise yüzde 80'ine sahip. Bizim yetişmiş insan gücümüzde sıkıntı var. Bunu yaptığımız işbirliği ile aşmayı düşünüyoruz. Devletimizden çok büyük destek gördük' şeklinde kaydetti. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın işbirliği sayesinde öğrencilere iş kapısı açılacağını belirterek ofis açtıklarını söyledi.

Yakan yıkan değil, üreten gençler istiyoruz

Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili atılan bir tweetin, bakanlık tarafından silindiğine yönelik haberlere ilişkin değerlendirmede de bulunan Bakan Lütfi Elvan, ulusal güvenliği tehdit eden, vatandaşları provoke eden, hatta bazı kesimleri ve terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden bazı tweetlerle karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Elvan, buna ilişkin gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek, söz konusu tweetlerin önemli bir kısmının Twitter tarafından engellendiğini söyledi. Elvan, 'Biz yakıp yıkan, kamu binalarını, hastaneleri, okulları, ambulansları tahrip eden gençler istemiyoruz. Biz çalışan, üreten, gerçekten bu ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan gençler arzu ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber