Bakan Eker, Cumhuriyet gazetesini yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde çadırdan seyyar mescit yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, söz konusu çadır mescidin çiftlik arazisi üzerinde olmadığı, TİVMAŞ şirketinin de TİGEM ya da herhangi bir resmi kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, haberlerde bahsi geçen arazinin mülkiyetinin 1950 yılında çıkarılan kanunla TİGEM'e devredildiği, dolayısıyla haberlerde bahsi geçen arazide kurulan çadırın AOÇ arazisinde bulunmadığı belirtildi. Söz konusu arazinin 1999 yılından beri TİGEM tarafından kiraya verildiği ifade edilen açıklamada, arazinin bir kısmının kiralanması için ihale yapıldığı ve ihalede en yüksek teklifi veren, tamamen özel hukuk hükümlerine tabi olarak kurulmuş, sermaye piyasasına kayıtlı, sermayesi paylara bölünmüş bir anonim şirket olan TİVMAŞ Mağazacılık Şirketi'nin söz konusu arazinin kiracısı sıfatını taşıdığı, ayrıca kira sözleşmesinin 2011 yılında sona ereceği bildirildi.

Adı geçen şirketin ne AOÇ ne TİGEM ne de herhangi bir resmi kuruluşla ilgisi bulunmadığı vurgulanan açıklamada, arazinin TİVMAŞ tarafından işletildiği ve çadırın da bu şirketin kiraladığı arazi üzerinde kurulu olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca, AOÇ arazilerinin büyük bir kısmının Ankara Anakent Belediyesi'ne devrinin söz konusu olmadığı ve ilgili yasayla AOÇ arazisinde yapılacak tesislerin 10 yıllığına Anakent Belediyesi'ne devredilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Ortada herhangi bir yağmalama olayı olmamasına rağmen, AOÇ arazisinin yağmalandığını iddia etmek gerçekle bağdaşmamaktadır. Bu tür haberler AOÇ Müdürlüğü'nü yıpratarak, toplum ve kamuoyunun önünde zor duruma düşürmüştür" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber