DTP'li Cizre Belediye Başkanı Budak hakkında soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Cizre ilçesi Belediye Başkanı Aydın Budak hakkında ?yasadışı terör örgütünü övücü konuşma ve terör örgütünün propagandasını yaptığı? iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde adli kontrol kararı alındı.

Budak'ın Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 16 Haziran 2006 tarihinde Cizre'de düzenlenen kültür sanat etkinliğinde ?terör örgütünü övücü sözler söylediği? gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında dün ifadesi alındı.

Savcılıkça verilen adli kontrol kararı kapsamında Belediye Başkanı Budak'ın salı günleri Akançay Polis Karakolu'nda imza atacağı bildirildi.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, kamu davası açılıncaya kadar Budak'ın adli kontrol kararı kapsamında her hafta karakolda imza atması gerektiğini belirttiler. Yetkililer, Budak'ın karara itiraz hakkı bulunduğunu kaydettiler.

Belediye Başkanı Budak'ın avukatı Servet Yanar, alınan adli kontrol kararının belediye başkanı olan bir kişi için ağır bir karar olduğunu savunarak, ?Henüz şüphe aşamasındaki bir iddia için böyle bir önlem orantısız bir tutumdur. Adli kontrol kararına karşı 7 gün içinde itiraz etme hakkımız var? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber