Kırmızı kitap aslında kırmızı değil maviymiş

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sık sık kamuoyu gündemine gelen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ile ilgili bilinmeyen detayları anlattı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 24 Ocak 2015 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırmızı kitap aslında kırmızı değil maviymiş

Dinçer, 'Kırmızı kitap' olarak lanse edilen belgenin aslında kapağının mavi renkli olduğunu söyledi. Dinçer, "Söz konusu belge, ilk hazırlandığında kırmızı bir cilt kaplıymış. Ancak 1992'de kapağı mavi bir ciltle değiştirilmiş. O tarihten beri aslında mavi kitap" dedi. Devletin gizli anayasası olarak kabul edilen belgenin içeriği hakkında bilgi veremeyeceğini aktaran Dinçer, "Dış kapak maviye dönse bile içinde halen her sayfada kırmızı bir şerit halinde çizgi var. Ve bazı bölümler kırmızı kaleme alınmış. Kitabın ismi de 2010'da Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olarak değiştirildi" ifadelerini kullandı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu da, geçtiğimiz günlerde Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi milletvekillerinin 'Kırmızı kitapla' ilgili sorularını cevaplamıştı. Hacımüftüoğlu, "Güvenliğe yönelik iç ve dış tehditlerin tamamı girer belgeye. 5 yılda bir yenilenir" demişti.

ŞERİT VE KALEM FARKI

Devlet sırrı niteliğindeki "Kırmızı Kitap"ın bazı bölümlerinde kırmızı kalem kullanılmış. Her sayfasında ise kırmızı bir şerit var.

Yücel Kayaoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber