Doktor milletvekili hayat kurtardı

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

DENİZLİ'nin CHP'li Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar, Acıpayam'ın Gümüş Köyü'nde düzenlenen Üçüncü Eşeler Yaylası Festivali'nde hayat kurtardı. Geçmişte Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı da yapan doktor milletvekili Neşşar, festivalde tansiyonu yükselerek fenalık geçiren Festival Komitesi Başkanı Tekstilci Bestami Turgut'a ilk müdahaleyi yaptı.

28- 30 Temmuz arasında gerçekleştirilen 3'üncü Eşeler Yaylası Festivali'nde Atilla Taş, Nuray Hafiftaş, Ciguli ve Kader konser verdi. 155 sporcunun katıldığı yağlı pehlivan güreşleri yapıldı. Dün saat 15.00 sıralarında güreşler yapılırken, Festival Komitesi Başkanı Bestami Turgut, protokol tribününün önünde aniden fenalaştı.

Festivale katılanlar tarafından bir sandalyeye oturtulup birkaç dakika sakinleşmesi beklenen Bestami Turgut, daha sonra festival alanında bulunan Dodurgalar Belediyesi'ne ait ambulansa götürüldü. Bu arada ambulansın doktoru ve sağlık memuru hoparlörle üç dört kez anons edildi, ancak doktor ve sağlık görevlisi bulunamadı.

Bunun üzerine doktor milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar, koşarak ambulansa gitti ve ambulansın içinde yatan Bestami Turgut'a ilk müdahaleyi yaptı. Turgut'un ilk muayenesine yapan Prof. Dr. Neşşar, yüksek tansiyon rahatsızlığı olduğunu öğrenince serum taktı.

Turgut, ambulansın içinde yaklaşık iki saat boyunca gözetim altında tutuldu ve tansiyonunun normale dönmesi üzerine festival alanına döndü. Prof. Dr. Mehmet Neşşar, mesleğinin doktorluk olduğunu söyleyerek, ?Anonsları duyunca olaya müdahale ettim. Komite başkanını tansiyonu yükselmiş. Tansiyonunu ölçtüm. Serum verdik ve bir süre müşahade altında tuttuk'' dedi.

HELİKOPTER ARIZALANDI

Festivalde yaşanan bir başka olay ise kiralanan helikopterin arızalanması oldu. Festival Komitesi'nin Denizli protokokülünün festivale getirilip götürülmesi için kiraladığı helikopter arızalandı. 15 bin YTL'ye İzmir'den kiralanan özel helikopter Denizli'den 1500 metre yükseklikteki Eşeler Yaylası'na CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar ve Altay Kulüp Başkanı Mehmet Erdoğan'ı getirdi. Vali Gazi Şimşek ise, helikopterle değil, makam jipiyle festivale katılmayı tercih etti.

İki kişiyi getiren helikopter iniş yaptıktan sonra arızalandı. Helikopterle gelen Prof. Dr. Neşşar ve Erdoğan da festivalden otomobille ayrılmak zorunda kaldı. Festivalde 4 kişi ağalık için yarıştı. Festival ağalığını Belçika'da yaşayan gurbetçi Şaban Kayman, 40 bin YTL vererek aldı. Güreşlerde ise başpehlivanlığı finalde Hüseyin Bakan'ın yenen Hasan Tuna kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber